• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

    Αλέξης Τσίπρας


    Την αναβολή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία στην Κουμουνδούρου την Τετάρτη.

    Έπειτα από τέσσερις ώρες συνεδρίασης, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της ΚΕ που είχε προγραμματιστεί για το προσεχές σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνοντας τη σχετική φημολογία, μετά τις αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των διάφορων ομάδων στο εσωτερικό του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή, για να προετοιμάσει την ΚΕ.

    Μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν το εσωτερικό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι και αυτό της αλλαγής του ονόματος. Μάλιστα, σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει ευρύτερη συναίνεση μέσα στο κόμμα για το ζήτημα.

    «Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό ένα θέμα, όπως αυτό του ονόματος, στο οποίο απ’ ό,τι φαίνεται προσώρας δεν υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση, θα πρέπει να μπει σε ένα δημοψήφισμα όπου θα υπάρξουν περιχαρακώσεις και στρατόπεδα. Γι’ αυτό έχω πει και στα όργανα ότι, κατά την γνώμη μου, πρέπει ηγετικά να υπάρξει μια πρωτοβουλία. Δηλαδή να υπάρξει πρόταση στο συνέδριο ώστε να βγούμε από το συνέδριο ως ο «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» ή «Πράσινη Συμμαχία». Δεν είναι ανάγκη επί ενός θέματος που δεν διαφαίνεται αυτή την στιγμή να υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση, που δεν είναι ώριμο δηλαδή, να δημιουργήσουμε στρατόπεδα. Αυτό μπορεί να βλάψει, και γι’ αυτό κρατάω μεγάλη επιφύλαξη ως προς το αν θα πρέπει να είναι ένα από τα ερωτήματα αυτού του δημοψηφίσματος που σωστά αποφασίσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς το Οργανωτικό του κόμματος ζητούν να τους κοινοποιηθεί η καταγραφή όλων των κομματικών εκδηλώσεων που έχουν γίνει από τις εκλογές ως σήμερα ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα. Όπως καταγγέλλουν, σκοπίμως δεν ενημερώνονται από το κόμμα για τις εκδηλώσεις που γίνονται και δεν καλούνται ως ομιλητές, ενώ υποστηρίζουν ότι  συνήθως μιλούν στελέχη από την πλευρά των «53 +» ή και όχι «προεδρικοί» ή μέλη των άλλων τάσεων που πρόσκεινται στον πρόεδρο.



    ΣΧΟΛΙΑ