• Πολιτική

    Σύντομη συνομιλία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο στην ορκωμοσία – Ρίχνουν τους τόνους οι δύο πλευρές

    • NewsRoom

    Από την σημερινή ορκωμοσία


    Παρών στην  ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρά τις αντιδράσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα αυστηρά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

    Μάλιστα, μετά το τέλος της ορκωμοσίας της πρώτης ομάδας των υπουργών, ο κ. Ιερώνυμος συνομίλησε για λίγο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρείται από πλευράς της κυβέρνησης να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί η χρυσή τομή.

    Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας λίγο αργότερα στο ραδιόφωνο του Alpha, είπε ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο έγινε, στο περιθώριο της ορκωμοσίας, και περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της ημέρας.

    Δεν αποκλείεται να υπάρξει μια νέα διαμεσολαβητική προσπάθεια εντός των επομένων ωρών.

    Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτές για ατομική προσευχή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιθυμείται η ενεργοποίηση των όποιων κατασταλτικών μέτρων.

    Ερωτηθείς σχετικά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για το θέμα που ανέκυψε με την εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα θα εξελιχθούν καλά».

    Από την πλευρά του, πριν την αποχώρησή του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα μέλη της πρώτης ομάδας του υπουργικού συμβουλίου «συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία».

    Διαβάστε ακόμη:

    Παρών ο Ιερώνυμος στην ορκωμοσία – Τετ α τετ με Μητσοτάκη μετά το αντάρτικο για τα Θεοφάνεια



    ΣΧΟΛΙΑ