• Πολιτική

    Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο από την 3η επεισοδιακή ημέρα

    Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


    Επεισοδιακή υπήρξε, αν μη τι άλλο, η 3η ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που «βγήκαν τα μαχαίρια» όχι μόνο μεταξύ των συνέδρων, αλλά και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με την Όλγα Γεροβασίλη να σηκώνει τελικά και επίσημα το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης και το κόμμα να οδηγείται σε μια νέα εσωκομματική μάχη για την ηγεσία του.

    Η αρχή έγινε από νωρίς, καθώς όσοι σύνεδροι άσκησαν κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη, βρίσκονταν συχνά αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες από οπαδούς του προέδρου στην αίθουσα..

    Μάλιστα, όταν ο Γιάννης Ραγκούσης δεν δίστασε να εξαπολύσει τα «πυρά» του για την εταιρεία και τα δάνεια του Στέφανου Κασσελάκη, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση με γιούχα από το ακροατήριο.

    Λίγο μετά την επεισοδιακή ομιλία του κ. Ραγκούση, νέα ένταση ξέσπασε ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, και τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Κιλκίς (φίλα προσκείμενο στο κασσελακικό μέτωπο) Πέτρο Παππά. Αφορμή αποτέλεσε μια αναφορά-καρφί του πρώτου για «προσωπικές ατζέντες» που υπηρετεί ο δεύτερος σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία εμμέσως ευνοεί, με τον κ. Παππά να «εκρήγνυται».

    Και εκεί που νόμιζε κανείς ότι τα πνεύματα θα ηρεμούσαν, η ατμόσφαιρα παρέμεινε έκρυθμη, με τις αλληλοκατηγορίες και τον διχασμό να κυριαρχούν, πολλές φορές στα όρια της τοξικότητας και του εμφυλιοπολεμικού κλίματος.

    Τα μέλη του συνεδρίου είχαν χωριστεί σε ομάδες, οι οποίες συχνά βρέθηκαν σε κόντρα μεταξύ τους. Οι πιο «ηχηροί» ήταν σίγουρα οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ήρθα σε σύγκρουση με αυτούς που ασκούσαν κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μια τρίτη «τάση» ήταν αυτή όσων επιθυμούσαν να μην υπάρξει νέα εκλογική διαδικασία, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών για τον σκοπό αυτό.

    Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια των ομιλιών του Νίκου Παππά και της Όλγας Γεροβασίλη, κάποιες καρέκλες προς τα πίσω πετάχτηκαν και πήγε να απειληθεί σύρραξη, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή προτού τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου.

    Στέφανος Κασσελάκης vs Όλγα Γεροβασίλη για το «αύριο» του ΣΥΡΙΖΑ

    Η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη αποφασίσει να «διαβεί τον Ρουβίκωνα», ανακοινώνοντας ότι θα «είναι παρούσα» στην εσωκομματική κάλπη και κλειδώνοντας επί της ουσίας τη μονομαχία της με τον Στέφανο Κασσελάκη.

    Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι στο άκουσμα της απόφασης Γεροβασίλη, το μισό και βάλε στάδιο ξέσπασε σε αποδοκιμασίες απέναντι στη βουλευτή Άρτας, κάτι το οποίο έσπευσε να αξιοποιήσει ο κύριος Κασσελάκης, ανεβαίνοντας αμέσως μετά στο βήμα, για να ενημερώσει τους παρισταμένους για την εισήγησή του για τις 10 Μαρτίου ως επίσημη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.

    Εντούτοις, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews, υπάρχει μια πιθανότητα – διόλου αμελητέα- η εσωκομματική κάλπη να παραταθεί, κυρίως λόγω διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν την εφορευτική επιτροπή και το στήσιμό της.

    Από την πλευρά της, άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε να δηλώσει πως όλα θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό, το οποίο προβλέπει τη διεξαγωγή των εκλογών ένα μήνα μετά την προκήρυξή τους.

    Πάντως, από τη στιγμή που Κασσελάκης και Γεροβασίλη δηλώνουν έτοιμοι για μάχη, το ενδεχόμενο αναβολής έως το πέρας των Ευρωεκλογών του Ιουνίου μοιάζει να απομακρύνεται.

    Τι θα γίνει με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών – Προς «υβριδική λύση» προσανατολίζεται ο Κασσελάκης

    Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα που εγείρει πολλά ερωτηματικά αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

    Είναι δεδομένο ότι η πλευρά Κασσελάκη προκρίνει την ψηφιακή οδό, ώστε να επιτευχθεί μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, παρά τις αντιδράσεις της απέναντι πλευράς, η οποία προτιμά μια πιο «άμεση» ψηφοφορία με διά ζώσης κάλπες αποκλειστικά, όπως προβλέπει και το καταστατικό του κόμματος.

    Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια πιο «υβριδική λύση» που συνδυάζει τα πάντα, όμως σε κάθε περίπτωση η παραπάνω πληροφορία μένει να επιβεβαιωθεί αύριο Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

    Το σίγουρο είναι ότι τα πάντα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «κρέμονται από μια κλωστή».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Κατά των νέων εκλογών ο Φάμελλος – «Θα μας πάει πίσω αυτή η διαδικασία»

    Γιώργος Τσίπρας κατά Αλέξη και Κασσελάκη: «Όλο λάθος»

    ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη – Κασσελάκης: Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ