• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη – Κασσελάκης: Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές

    • NewsRoom
    Η Όλγα Γεροβασίλη ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

    Η Όλγα Γεροβασίλη ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της τρίτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)


    Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.

    Ξεκινώντας την ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ τόνισε πως ο αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ η Δεξιά και τα προβλήματα της κοινωνίας.

    «Εδώ μέσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Εδώ μέσα υπάρχουν σύντροφοι. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας. Όχι άλλος διχασμός. Πάμε όλοι μαζί, δίπλα στην κοινωνία», ανέφερε. «Οφείλουμε όλοι να είμαστε δίπλα στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Όσους ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οφείλει να εκπροσωπεί, εμείς η μεγάλη Αριστερά του τόπου».

    «Η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοδευτική διέξοδο. Είναι ιστορικό χρέος να είμαστε εμείς αυτή η διέξοδος. Γι’ αυτό είναι κρίσιμη η μάχη των ευρωεκλογών. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη με όλες μας της δυνάμεις για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ», πρόσθεσε.

    Στη συνέχεια η κα Γεροβασίλη επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη.

    «Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια υπό τον πρόεδρο Κασσελάκη, με σεβασμό στην ψήφο και την επιλογή των μελών μας. Πάντα πίστευα πως η Αριστερά είναι οι άνθρωποί της. Όλοι όσοι δώσαμε μάχες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Τον Σεπτέμβριο η μαζική συμμετοχή των 150.000 μελών μας έδωσε αισιοδοξία, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό αντίπαλο της ΝΔ», ανέφερε.

    «Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα , ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές από εμάς. Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε. Δεν αρκεί να λέμε ότι μπορούμε να νικήσουμε, πρέπει να νικήσουμε. Για να γίνει χρειαζόμαστε ένα σαφές σχέδιο . Με συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν μπορούμε να αυτοαναιρούμαστε συνεχώς. Να σταματήσουν τα λάθη. Άλλο λάθη απειρίας και άλλο λάθη αλαζονείας. Να σταματήσουμε να λέμε τη μια μέρα το ένα και την άλλη το αντίθετο. Να σταματήσουμε να δεσμευόμαστε για πράγματα που σε λίγες μέρες τα ξεχνάμε ή τα αναιρούμε. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία. Καλή χρήσιμη απαραίτητη η επικοινωνία, αλλά φτάνει μόνο αυτή; »

    «Χρειαζόμαστε μια συγκροτημένη πολιτική λειτουργία, από την κορυφή έως τη βάση του κόμματος. Αυτό σημαίνει λειτουργία με αρχές, ιδεολογικές και καταστατικές, που θα τις υπηρετούμε όλοι και όλες, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο του κόμματος».

    Η Όλγα Γεροβασίλη απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος

    «Η πολιτική απαιτεί αποφασιστικότητα και αρχές. Όποιος έχει μόνο το ένα, απέτυχε. Χωρίς αποφασιστικότητα κυριαρχούν παραλυτικές ισορροπίες. Χωρίς αρχές υπάρχει μόνο ασυνεννοησία, προχειρότητα και εν τέλη αναποτελεσματικότητα».

    Η κα Γεροβασίλη υπενθύμισε πως στο προηγούμενο συνέδριο θεσμοθετήθηκαν νέες δυνατότητες για την  συμμετοχή των μελών στις πολιτικές, αλλά τόνισε πως ένα ερωτηματολόγιο που απλά αναφέρει «γράψτε τη γνώμη σας για τον ΣΥΡΙΖΑ» αυτό δεν μπορεί να λέγεται ούτε isiriza, ούτε καθιστά συντεταγμένη πορεία.

    Βεβαίως να συζητήσουμε νέες αλλαγές, για να συμμετέχουν πιο ενεργά τα μέλη μας, όχι όμως προχειρότητες που οδηγούν στην εσωστρέφεια, τόνισε.

    «Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη. «Ο ρόλος του είναι να ενώνει και όχι να διχάζει, να πείθει και όχι να απειλεί. να ρίχνει γέφυρα, όχι να υψώνει τείχη, Να αγκαλιάζει όχι να απομακρύνει. ΝΑ μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί. Αυτός ο ρόλος είναι ακόμα πιο κρίσιμος στα πολυσυλλεκτικά κόμματα όπως εμείς.», ανέφερε.

    «Χρειάζεται συλλογική δουλειά. Όχι ενός ανδρός αρχή», ανέφερε.

    «Ακούω το δίλημμα. Το παλιό ή το νέο;», ανέφερε, με συνέδρους να φωνάζουν «το νέο», προκαλώντας την παρέμβαση του προέδρου του συνεδρίου.  «Το νέο δεν είναι μεσσιανισμός», ανέφερε απαντώντας η Όλγα Γεροβασίλη. Η συλλογική προσπάθεια είναι αναγκαία τόνισε.

    «Το κόμμα μας βυθίστηκε στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακό. Ακούω τον εύλογο προβληματισμό. Μήπως  μια εσωκομματική διαδικασία τώρα θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα; Το ακούω», ανέφερε, προκαλώντας νέες αποδοκιμασίες.

    «Μακάρι να μην χρειαζόταν», συνέχισε. «Πιστεύω πως είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου είναι πως είμαι παρούσα», ανέφερε, προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες. «Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα. Πάντα έβαζα πλάτη. Δεν μετρήσαμε κόστος για να στηρίξουμε την κοινωνία. Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε.».

    «Αγαπητέ πρόεδρε δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς», ανέφερε, προκαλώντας νέες αποδοκιμασίες.

    «Είμαι εδώ 12 χρόνια βουλευτής. Έχω μάθει να δίνω αγώνες», ανέφερε. «Δεν εξέλαβα ποτέ την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή. Σε αυτούς λογοδοτούμε».

    Σήμερα δηλώνω παρούσα για να σταματήσει η κατηφόρα, για να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές και να επανέλθει η αξιοπρέπεια, κατέληξε.

    Στέφανος Κασσελάκης: Εκλογές στις 10 Μαρτίου

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας στο βήμα ανέβηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

    «Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής σε έναν όμορφο αγώνα για να μπορέσει το κόμμα μας να αγαπήσει τα μέλη του έμπρακτα.

    Δεσμεύομαι ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Εγώ θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας.

    Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών, εφόσον νικήσω, θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της βουλής και την ομάδα που την αγκαλιάζει, να έρθει συλλογικά για να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές εις πέρας.

    Να ξέρουν όλοι πως στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει.

    Και για να μπορέσει αυτή η αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, στις 10 Μαρτίου, και να πάμε υβριδικά για να έχουμε τη μέγιστη συμμετοχή.

    Αυτή είναι η εισήγησή μου».

    Διαβάστε επίσης

    Νίκος Παππάς: Κορυφαίο λάθος το έλλειμμα συλλογικής λειτουργίας – Ο Τσίπρας θα έπρεπε να είναι εδώ

    Πυρά Θεοχαρόπουλου κατά Κασσελάκη – «Δεν μπορείς να βάζεις κομματική πειθαρχεία και να μην κάνεις τίποτα»

    Κώστας Αρβανίτης: «Όποιος θέλει Κεντροαριστερά να πάει στον Ανδρουλάκη» – Έντονος διάλογος με Πέτρο Παππά



    ΣΧΟΛΙΑ