• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Κατά των νέων εκλογών ο Φάμελλος – «Θα μας πάει πίσω αυτή η διαδικασία»

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φαμέλλος απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος

    Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φαμέλλος απευθύνεται στους συνέδρους του κόμματος (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)


    Κατά των νέων εκλογών τάχθηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ανεβαίνοντας στο βήμα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Όλγας Γεροβασίλη και της πρότασης του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή στην ψήφο των μελών στις 10 Μαρτίου.

    «Με αίσθημα ευθύνης και έντονο προβληματισμό παίρνω τον λόγο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.  «Από τη μια, γιατί το συνέδριο οφείλει να λάβει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της κοινωνίας και από την άλλη γιατί οι εξελίξεις πυροδοτούν μία νέα κρίση στο κόμμα μας. Θέλω να ευχαριστήσω το κόμμα για την τιμή να αναλάβω πρόεδρος της ΚΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία».

    «Αυτό το δύσκολο 8μηνο ως κοινοβουλευτική ομάδα υπηρετήσαμε την προσπάθεια να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτεση από την πρώτη στιγμή. Να αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει ενιαία φωνη. Και αυτό επειδή το πετύχαμε στην δύσκολη στιγμή των αποχωρήσεων, είναι κάτι που έχει μείνει κληρονομία και πρέπει να το αξιοποιήσουμε και σήμερα» ανέφερε.

    «Δεν είναι όλα δεδομένα, όσα ήρθαν με πολύ κόπο. Το κριτήριό μας ήταν πάντα τα συμφέροντα της κοινωνίας και η ενότητα του κόμματος.»

    «Τέθηκε ένα ερώτημα, η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και η αναγκαιότητα του κόμματος για την κοινωνία, όχι για τις δικές μας καρέκλες και ακόμα το συνέδριο δεν έχει δώσει απάντηση. Και αυτοκριτική έχει γίνει και ανάλυση των λαθών», ανέφερε.

    «Υπάρχει και πρόταση προοδευτικής διεξόδου. Όμως αντί να συζητάμε το νέο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία νέα εσωκομματική συζήτηση. Έξω στην κοινωνία όμως ο κ. Μητσοτάκης διευρύνει τις ανισότητες και έχει βάλει στο μάτι δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως υγεία και παιδεία», ανέφερε.

    «Όπου πήγα στην Ελλάδα αυτό που είπαν, σοβαρευτείτε, θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπιστοσύνη στον κόσμο. Δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές για πρόεδρο» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

    «Είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσουμε τις αξίες της κοινωνίας μας;» αναρωτήθηκε. «Δεν συζητήσαμε για την πολιτική ουσία, θα μας πάει πίσω αυτή η διαδικασία».

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Όλγα Γεροβασίλη – Κασσελάκης: Στις 10 Μαρτίου οι εκλογές

    Νίκος Παππάς: Κορυφαίο λάθος το έλλειμμα συλλογικής λειτουργίας – Ο Τσίπρας θα έπρεπε να είναι εδώ

    Πυρά Θεοχαρόπουλου κατά Κασσελάκη – «Δεν μπορείς να βάζεις κομματική πειθαρχεία και να μην κάνεις τίποτα»



    ΣΧΟΛΙΑ