• Πολιτική

    Γιώργος Τσίπρας κατά Αλέξη και Κασσελάκη: «Όλο λάθος»

    • NewsRoom


    Σφοδρή κριτική άσκησε ο Γιώργος Τσίπρας από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

    «Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είναι εδώ σήμερα για να μιλήσει μπροστά στους συνέδρους», ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας.

    «Στην δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και πιστεύω ορθώς το έπραξε. Και τι απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης; Πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές, μόλις 5 μήνες μετά τις εκλογές που τον ανέδειξαν δημοκρατικά πρόεδρο. Είναι όλο λάθος», ανέφερε.

    «Είναι λάθος που ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Μόνος του το έθεσε πρώτος την περασμένη Τρίτη. Είναι λάθος που ο Αλέξης ο Τσίπρας απαντά πως ορθώς το έπραξε. Και είναι αυτοκτονία για όλους μας, μπροστά στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών, να πάμε σε μια εσώστραφη διαδικασία, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές, το πώς πάμε, η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε.

    «Εδώ και πέντε μήνες χάνουμε έδαφος. Η έλλειψη σοβαρότητας και το έλλειμα αξιοπιστίας μεγαλώνει και δεν μειώνεται. Είναι κρίσιμο αν θα είμαστε δεύτερο ή θα γίνουμε τρίτο κόμμα. Αλλά υπάρχει κάτι πιο σοβαρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυναμική. Και δεν πρόκειται να αποκτήσει δυναμική αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως λειτουργούμε», προειδοποίησε.

    «Το τελευταίο τρίμηνο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε μπροστά στα περισσότερα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κερδίσει από αυτό», παρατήρησε.

    «Καταφέραμε να φτιάχνουμε αρνητική ατζέντα για εμάς, με διαρροές και αυτογκόλ. Όπως όταν ο Τσίπρας ήταν πρόεδρος είχε την πρώτη ευθύνη για τα στραβά μας, έτσι και τώρα την έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Και την έχει και λίγο περισσότερο γιατί αποφασίζει μόνος του», ανέφερε.

    «Μη μπερδεύετε με τη δυναμική του Στέφανου Κασσελάκη με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Και ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεγάλη δυναμική, και στη κοινωνία και στο κόμμα, αλλά δεν εμπόδισε την πτώση. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και η δυναμική», ανέφερε.

    «Ο κόσμος ψήφισε τον Στέφανο Κασσελάκη γιατι δήλωνε πως στόχος είναι να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για αυτό», ανέφερε.

    «Το συνέδριο είναι το πιο αδιάφορο για τον ευρύ κόσμο. Κάναμε αμάν για να βρεθούν σύνεδροι. Υπάρχει βουβαμάρα και πάγωμα για το πού πάμε. Για όλα αυτά τα προβλήματα και τις χαμηλές πτήσεις του κόμματος, ο πρόεδρος δεν είπε κουβέντα και αυτό είναι πρόβλημα. Εκτός αν μας ενδιαφέρει η αρχηγεία και όχι το πως πάμε».

    «Δεν υπάρχει καμία κομματική λειτουργία στο κόμμα εδώ και πέντε μήνες. Χωρίς πολιτική λειτουργία δεν υπάρχει κόμμα. Αλλά πέντε μήνες τώρα, ο πρόεδρος για πολλά θέματα αποφασίζει μόνος του. Είναι και θέμα δημοκρατίας αλλά και θέμα αποτελεσματικότητας», πρόσθεσε.

    «Αν θέλει ο πρόεδρος να ανακαλύψει εσωτερικούς εχθρούς για να φορτώσει και δικές του αστοχίες δεν θα πάμε πουθενά. Πέντε μήνες τώρα δεν υπήρχε καμία υπονόμευση από την Κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά σύσσωμη στήριξη του προέδρου. Και από τη συντριπτική πλειοψηφία των οργάνων», ανέφερε.

    «Αλλά αντίθετα, δεν υπήρξε καμία εμπιστοσύνη  από τον πρόεδρο σχεδόν σε όλους μας. Ο ίδιος επέλεξε να απομακρυνθεί από τα στελέχη και να μην υπάρχει καμία συνεννόηση».

    «Είπε πως θα κάνει αυτό που θέλουν τα μέλη. Αλλά δεν ακούει όλα τα μέλη και κάνει ότι θέλει», πρόσθεσε.

    «Ο ίδιος ο πρόεδρος υπονόμευσε το πρόσωπό του, αναζητώντας υποταγή σε ό,τι λέει», ανέφερε.

    Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά των νεών προεδρικών εκλογών και να επικεντρωθούν τα όργανα στις ευρωεκλογές.



    ΣΧΟΛΙΑ