• Πολιτική

    Ματαιώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι διευκρινίσεις Ρήγα για το μπάχαλο με την απόφαση (upd)

    • NewsRoom
    H Όλγα Γεροβασίλη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο βήμα, κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

    H Όλγα Γεροβασίλη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο βήμα, κατά τη διάρκεια της τέταρτης μέρας των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)


    Με απόσυρση της πρότασης του Στέφανου Κασσελάκη για εκλογή προέδρου, έληξε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του προεδρείου του συνεδρίου, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την κρίση που περνά το κόμμα ακόμα και σε θέματα λειτουργίας.

    Η ανακοίνωση για απόσυρση των εκλογών πάρθηκε λίγα λεπτά μετά την πρωτοφανή αψιμαχία μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και του Στέφανου Κασσελάκη, και ενώ είχαν τεθεί προς ψήφιση οι δύο προτάσεις, του προέδρου του κόμματος για εκλογές στις 10 Μαρτίου και της πλευράς Φάμελλου για αναβολή τους.

    Ξαφνικά, έγινε γνωστό πως το Συνέδριο αποφάσισε τη ματαίωση των εκλογών, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιβεβαιώνει από το βήμα του συνεδρίου την είδηση, προσθέτοντας πως «οι μάσκες έπεσαν», χωρίς να καταλάβει κανείς τι εννοούσε, αφού η πλευρά της Γεροβασίλη επέμενε πως δεν έχει αποσύρει καμία υποψηφιότητά της.

    Όπως φαίνεται ωστόσο, η απόφαση για ματαίωση πάρθηκε από το ίδιο το προεδρείο, ζυγίζοντας τις δηλώσεις στον καυγά που είχε προηγηθεί.

    Υπενθυμίζεται πως λίγη ώρα νωρίτερα, η  Όλγα Γεροβασίλη είχε αναφέρει από το βήμα του συνεδρίου, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, πως «ζήτησα από τον πρόεδρο να αποσύρει την πρότασή του για εκλογές. Περιμένω. Αν την αποσύρει δεν έχω κανέναν λόγο να επιμείνω για εκλογές». Παρεμβαίνοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης της απάντησε πως «αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου δεν έχω ανάγκη να πάω σε εκλογές».

    Η Όλγα Γεροβασίλη ανταπάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη πως «εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε δέκα μέρες, κάν’ τες μόνος σου να δούμε τι θα πάρεις. Στέφανε μένω σε αυτό που είπα».

    Διευκρινίζοντας τελικά το τι ακριβώς συνέβη, ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Πάνος Ρήγας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι  η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν ολοκληρώθηκε, από τη στιγμή που η κυρία Γεροβασίλη δεν δέχεται εκλογές στις 10 Μαρτίου και δήλωσε πως σε τέτοια περίπτωση «να συμμετέχει μόνος του ο Στέφανος Κασσελάκης», και παράλληλα ο Στέφανος Κασσελακης απέσυρε το αίτημα για εκλογές, από τη στιγμή που έχει και την «αποδοχή του σώματος».

    Ο κ. Ρήγας, ο οποίος ήταν πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του συνεδρίου, υποστήριξε επίσης πως για να υπάρχει έναρξη εκλογικής διαδικασίας πρέπει να αποφανθεί το Συνέδριο ότι αποδέχεται. «Αυτή την ερώτηση θα την έθετα ώστε να μπούμε σε οτιδήποτε άλλο».

    Επεσήμανε ότι η πρόταση των τριών (Σ.Φάμελλου-Παππά- Γ.Τσίπρα) ήταν σαφής: όχι εκλογές. Πρόσθεσε δε ότι η πρόταση Κασσελάκη επίσης ήταν σαφής, για εκλογές στις 10 Μαρτίου, πακέτο.

    Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι ζήτησε από την Όλγα Γεροβασίλη να εξηγήσει την πρότασή της και την ημερομηνία των εκλογών που προτείνει.  Εξήγησε πως εκείνη, απευθυνόμενη στον κ. Κασσελάκη, δήλωσε: «αν είναι 10 Μαρτίου να τις κάνεις μόνος σου».

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου και είπε: «αρκετά, οι μάσκες έπεσαν, δεν πάμε σε εκλογές, προχωράμε μπροστά», ταυτόχρονα όμως οι σύνεδροι ψήφιζαν την πρόταση των τριών για ακύρωση των εκλογών, η οποία δεν ολοκληρώθηκε διότι δεν έγινε καταμέτρηση (υπέρ-κατά).

    Την ίδια ώρα, τόσο η πλευρά Κασσελάκη όσο και αυτή της Γεροβασίλη επιχειρούν να εμφανίσουν τους εαυτούς τους «νικητές», χρεώνοντας ο ένας στον άλλον την άτακτη υποχώρηση, με την εσωστρέφεια να παραμένει.

    Διαβάστε επίσης

    Γεροβασίλη: Αν ο Κασσελάκης αποσύρει την πρόταση για εκλογές, τελειώνουμε εδώ – Αν θέλει εκλογές σε 10 μέρες, να της κάνει μόνος του

    Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπαν Κ. Νοτοπούλου, Ελ. Κουντουρά, Αλ. Φλαμπουράρης, Γ. Μπουρνούς και Ν. Κασιμάτη

    Στέφανος Κασσελάκης: Δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές – Να γίνουν στις 10 Μαρτίου



    ΣΧΟΛΙΑ