• Πολιτική

    Στέφανος Κασσελάκης: Δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές – Να γίνουν στις 10 Μαρτίου

    • NewsRoom


    Την καταληκτική ομιλία του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τη θέση προέδρου από την Όλγα Γεροβασίλη.

    Υπενθυμίζεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε προς το Συνέδριο οι νέες εκλογές να γίνουν στις 10 Μαρτίου, με υβριδικό τρόπο. Αντίθετα, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό του κόμματος, με εκλογές σε έναν μήνα από την προκήρυξή τους και ψηφοφορία μόνο κάλπη.

    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα απέφυγε να χαιρετήσει την Όλγα Γεροβασίλη, ευχαρίστησε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα ή για τίποτα. Από χθες, σύνεδροι με απόλυτη ανιδιοτέλεια μαζεύουν επιστολές για τη διεξαγωγή νέας εκλογής προέδρου.  Μια συντρόφισσα, η Αθηνά, δακρύζοντας, με πλησίασε, με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου. Δίπλα στην Αθηνά, βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν πως δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο, τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε. Τους ευχαριστώ μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου», ανέφερε.

    «Επιτρέψετε μου όμως να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται. Θέλω να σας διαβάσω. “Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας.” Αυτό είναι από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα»

    «Θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε αλλά την αλήθεια μου θα σας την πω. Δεν με κρατά κανείς, εσείς με κρατάτε.»

    «Σας διαβάζω. “Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου είναι πως είμαι παρούσα” . Αυτό είναι απόσπασμα από την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη.»

    «Σας καλώ να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε  μπροστά μας», ανέφερε.

    «Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες. Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από τη ματαίωση εκλογών για να παραμείνω πρόεδρος», ανέφερε.

    «Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή, κομμένος κομματάκια;», αναρωτήθηκε.

    «Λέτε πάλι εκλογές; Κουραστήκαμε; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Έχετε δίκαιο. Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειαστεί, θα φωνάξουμε δυο φορές. Αν κάποιος βγήκε την πρώτη φορά επειδή τον φύτεψαν, τη δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία», ανέφερε.

    Ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε γιατί θέλει να γίνουν στις 10 Μαρτίου: «Επιτρέπεται από το καταστατικό μας εφόσον επίκεται διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας. Όσοι θέλουν ένα μήνα για εσωκομματικές εκλογές, θέλουν να μείνει πάνω από ένα μήνα η χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας».

    «Κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε σε ευρωεκλογές να λιώνω εγώ τα παπούτσια μου και αυτοί να βγαίνουν στα κανάλια να βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

    « Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν εμένα την αποτυχία για να πάμε σε ένα νέο ρινγκ. Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που ήρθαμε από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, τη διασπορά, απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους και ναι, μυστικούς δείπνους».

    «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία άρα κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε ένα κουράγιο ακόμα και δώστε καθαρές λύσεις τώρα. Εκλογές στις 10 Μαρτίου. Όσον αφορά σε εμένα, ήμουν πάντα καθαρός απέναντί σας. Εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές».

    «Πρόεδρος που θα πάει κατευθείαν στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος που δεν θα περάσει από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος, όμως, στις 10 Μαρτίου με ανοιχτό ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, μπορώ να γίνω», ανέφερε.

    «Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο. Για να αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι για μας. Για να έχει ο πρόεδρος ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης για να πετύχει τον συλλογικό μας στόχο. Την ίδια εξουσιοδότηση θα ζητήσω και σε περίπτωση που κερδίσει η Όλγα, να έχει χρόνο ο πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές», πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ