• First Top Stories

    Σύμβουλος με κρυφά… χαρίσματα: Ο «Μανόλο του Παππά», η δασκάλα γιόγκα και ο συνταξιούχος από την Τσεχία

    • NewsRoom

    Από αριστερά: Αλέκος Φλαμπουράρης, Μανώλης Πετσίτης και Αλέξης Τσίπρας


    Ομολογουμένως, είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς -τουλάχιστον με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα- ποια είναι τα χαρίσματα εκείνα του Μανώλη Πετσίτη, που τον καθιστούν τόσο περιζήτητο μεταξύ επιχειρηματιών, ώστε να τον κάνουν σύμβουλό τους και να τον αμείβουν πλουσιοπάροχα. Το ερώτημα πώς ο συμμαθητής του Νίκου Παππά από απλός σερβιτόρος έφτασε να γίνει συνομιλητής επιχειρηματιών και θαμώνας του Μαξίμου έχει τεθεί πολλές φορές, αλλά απάντηση δεν δίνεται.

    Στο παζλ της πολυσχιδούς δράσης του «Μανόλο» μπαίνει και ένας 71χρονος συνταξιούχος γεωλόγος από το Πίλζεν της Τσεχίας, όπως και μια καθηγήτρια γιόγκα από την Γλυφάδα. Σύμφωνα με Τα Νέα, τα δύο αυτά πρόσωπα εμφανίζονται να έχουν οικονομικές σχέσεις με τον Μανώλη Πετσίτη. Όπως προκύπτει από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο Μ.Πετσίτης στις 9 Οκτωβρίου 2014 εμφανίζεται εκπρόσωπος στην Ελλάδα του 71χρονου Ερωτόκριτου Π.

    Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ο 71χρονος ήταν κι αυτός δικηγόρος από την Κύπρο. Όμως από την έρευνα της εφημερίδας, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος είναι συνταξιούχος, πρώην υπάλληλος του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Πίλζεν της Τσεχίας.

    Ο ίδιος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, αρνήθηκε οποιαδήποτε γνωριμία με τον κ. Πετσίτη και δήλωσε άγνοια για τα δρώμενα στην Ελλάδα.

    Επίσης, ο Μ.Πετσίτης εμφανίζεται το 2016 να λαμβάνει 5.000 ευρώ από Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που είναι πλέον υπό εκκαθάριση. Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, φέρεται να δημιουργήθηκε στις 15 Ιουλίου 2016 και να είχε έδρα στην οδό Κονδύλη στη Γλυφάδα.

    Ως εταίρος στην εν λόγω ΙΚΕ εμφανίζεται νεαρή γυναίκα που ασχολείται με τη γιόγκα και τον βελονισμό, αναφέρει η εφημερίδα. Στο εταιρικό σχήμα είναι άλλοι δύο ιδιώτες (σ.σ.: ο ένας εξ αυτών, στενός συγγενής της) που ασχολούνται με τηλεπικοινωνιακά και δορυφορικά συστήματα. Στη Γλυφάδα εμφανιζόταν και μικρό γραφείο – κατάστημα της εν λόγω ΙΚΕ.

    Σε επικοινωνία των Νέων με έναν εκ των εταίρων της ΙΚΕ, ανέφερε ότι «επέλεξε τον κ. Πετσίτη να παρέχει συμβουλές για την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας και του έδωσε σχετική αμοιβή». Χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτή είναι η επιβλητική βίλα του Μάνου Πετσίτη στην Βαρυμπόμπη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Πετσίτη: Νέες διαστάσεις από έγγραφο-«βόμβα» της Αρχής κατά του ξεπλύματος



    ΣΧΟΛΙΑ