• Big Story

    Αυτή είναι η επιβλητική βίλα του Μάνου Πετσίτη στην Βαρυμπόμπη

    • NewsRoom


    Η επιβλητική βίλα με την τεράστια πισίνα στην Βαρυμπόμπη είναι η εικόνα που περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική και κοινωνική εκτίναξη του Μάνου Πετσίτη τα τελευταία χρόνια. Τεράστια είναι τα ερωτήματα για το πώς κατάφερε να μεταμορφωθεί μέσα σε λίγα χρόνια από ταπεινός υπάλληλος σε καφετέρια, με εισοδήματα περίπου 5.000 ευρώ τον χρόνο, σε  «σύμβουλο επιχειρήσεων» με αποδοχές άνω των 200.000 ευρώ.

    Ο «Μανόλο του Παππά» τα κατάφερε με τρόπο που ξεπερνά κάθε φαντασία: ξεκίνησε από χαμηλά και έφτασε να κυκλοφορεί με οδηγό και σωματοφύλακες, μέσα σε ένα θηριώδες αυτοκίνητο. Πέρα από τις διασυνδέσεις με επιχειρηματίες, έφτασε να εμφανίζεται ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου», σύμφωνα με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θεόδωρο Κιτσάκο.

    Η βίλα στη Βαρυμπόμπη. Πηγή φωτογραφίας: Πρώτο Θέμα

    Μετά τα χρόνια του σχολείου, όπου γνωρίστηκε με τον Νίκο Παππά, ο Μάνος Πετσίτης άνοιξε στην Καισαριανή μία καφετέρια, το «Campeon Sports Cafe». Όμως, το μαγαζί δεν επιβίωσε και έκλεισε. Τότε ήταν που αναγκάστηκε να εργαστεί ως σερβιτόρος.

    Αλλά κι αυτό δεν κράτησε για πολύ, γιατί τα επόμενα δύο-τρία χρόνια τα καταφέρνει με τρόπο αξιοζήλευτο. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκινά η οικονομική εκτίναξη με τα ιλιγγιώδη εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ τον χρόνο.

    Η είσοδος της βίλας. Πηγή φωτογραφία: Πρώτο Θέμα

    Μεσολαβούν οι πρώτες επαφές με την Κουμουνδούρου, η γνωριμία με τον Αλέξη Τσίπρα μέσω του Νίκου Παππά και η ιστορία φτάνει μέχρι το χαρτί με τις προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου 2015. Ακολουθεί η μεγάλη ζωή, οι έξοδοι σε γνωστά και ακριβά μαγαζιά της Αθήνας, οι θεατρικές πρεμιέρες και οι φωτογραφίες με καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, καθώς και η σουίτα στον Αντώνη Ρέμο.

    Το εντυπωσιακό χρονικό της ανέλιξης του Μ. Πετσίτη έχει ως εξής:

    Τον Ιούλιο του 2015, το νομικό γραφείο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου (ο οποίος είχε συνταξιδεύσει με τον Νίκο Παππά τον Αύγουστο του 2013 στο Καράκας της Βενεζουέλας) αναλαμβάνει τη διαχείριση κυπριακών εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Proton Bank. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν λάβει το 2010 δάνεια για την εξαγορά της εταιρείας λιπασμάτων ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

    Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Αρτεμίου ιδρύει offshore με μοναδική δραστηριότητα, όπως αναφέρει το protagon.gr, ένα συμβόλαιο για συμβουλευτικές υπηρεσίες για λιπάσματα.
    Τον Δεκέμβριο του 2015, ο Θ. Κιτσάκος (παλαιό στέλεχος της Νεοχημικής του Λαυρεντιάδη) αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΔΕΠΑ και κινεί τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών της ELFE σε συνεννόηση με υπουργούς και το Μαξίμου.
    Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Μ. Πετσίτης εμφανίζεται να έχει εισπράξει 72.693 ευρώ από εταιρείες του Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά τα εισοδήματά του ξεπέρασαν τα 200.000 ευρώ, με συμβάσεις τηλεοπτικών εταιρειών και επιχειρήσεων πρακτόρευσης αθλητικών γεγονότων. Σύμφωνα με τον Κιτσάκο, ο Πετσίτης τον επισκεπτόταν ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου. Επιπλέον, ο Πετσίτης είναι φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα νομικού εταίρου του γραφείου Αρτεμίου.
    Τον Μάρτιο του 2017, η offshore που βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Αρτεμίου με δραστηριότητα το συμβόλαιο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για λιπάσματα, διαλύεται μία εβδομάδα μετά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ.
    Τον Δεκέμβριο του 2017, η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τα χρέη της ELFE και τους χειρισμούς του Λαυρεντιάδη.

    Ο Πετσίτης, στη διάρκεια του 2017, έχει εισπράξει 128.500 ευρώ από την εταιρεία Ελληνικά Λιπάσματα του ομίλου Λαυρεντιάδη, ενώ συνολικά στη χρονιά είχε εισοδήματα 176.000 ευρώ από συμβάσεις με εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πρακτόρευσης αθλητικών γεγονότων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Πετσίτη: Νέες διαστάσεις από έγγραφο-«βόμβα» της Αρχής κατά του ξεπλύματος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «θαυμαστή» πορεία του Μανώλη Πετσίτη: Από σερβιτόρος…«golden boy» του Μαξίμου με σουίτα στον Ρέμο!



    ΣΧΟΛΙΑ