ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρεμιέρα κάνει σήμερα στη Βουλή, στις 10 το πρωί, η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η οποία θα διερευνήσει την εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Novartis.
Η επιτροπή αποτελείται από 25 μέλη και η προθεσμία λήξης εργασιών να είναι δύο μήνες.
Στην επιτροπή θα μετέχουν 14 βουλευτές από τη ΝΔ: Θανάσης Πλεύρης, Βασίλης Μπούγας, Σταύρος Κελέτσης, Γιώργος Κώτσηρας, Ζωή Ράπτη, Βασίλης Υψηλάντης, Κώστας Καραγκούνης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Παναγής Καππάτος, Στάθης Κωνσταντινίδης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα.
Από το ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν επτά βουλευτές: Δώρα Αυγέρη, Ιωάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Από το ΚΙΝΑΛ συμμετέχουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και η Ευαγγελία Λιακούλη ενώ από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος.
Από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.
Στη σημερινή πρώτη της συνεδρίαση, η επιτροπή αναμένεται να εκλέξει το Προεδρείο και να γίνει προγραμματισμός των εργασιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων
- Ελένη Γερουλάνου: Η Εθνική Πινακοθήκη με αριθμούς
- Η τεχνητή νοημοσύνη κατηγορείται ότι… ασκεί δικηγορία: Η αγωγή κατά του ChatGPT που ανησυχεί τον νομικό κόσμο
- Lapin x Mary Katrantzou: Μια συλλογή με έμπνευση τον κόσμο της παιδικής φαντασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.