ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι διελεύσεις εμπορικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ μειώθηκαν σε 7 χθες Πέμπτη, από 11 την προηγουμένη, δείχνουν προκαταρκτικά δεδομένα υπηρεσιών παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, ήταν υποδιπλάσιες σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ημερών (15).
Από τα επτά πλοία, τα δύο εισήλθαν και πέντε εξήλθαν, σύμφωνα με τα δεδομένα εν γνώσει του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Ωστόσο, η εικόνα αυτή ενδέχεται να μην είναι πλήρης· άλλα πλοία μπορεί να διέσχισαν το στενό έχοντας απενεργοποιήσει τους αναμεταδότες δεδομένων για τη θέση τους στο σύστημα αυτόματης αναγνώρισης μέσω δορυφόρων (Automatic Identification System, AIS), για να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός κι η στοχοποίησή τους.
Διαβάστε επίσης:
Ανταλλαγή πληγμάτων στον Κόλπο – Το πετρέλαιο σπάει το φράγμα των 100 δολαρίων
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να βομβαρδίσει τους Χούθι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από το WhatsApp στο ChatGPT: Πότε οι ιδιωτικές συνομιλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας στο δικαστήριο
- Σάντρα Ορτέγκα: Ποια είναι η «αόρατη» κληρονόμος της αυτοκρατορίας Zara – Γιατί επέλεξε να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
- ΔΥΠΑ: 400 εκατ. ευρώ για 38.034 ανέργους – Τα πέντε προγράμματα που ανοίγουν έως το τέλος του 2026
- Ναύλα-φωτιά έως 1,5 εκατ. δολ. την ημέρα στα τάνκερ – «Χρυσές» συμφωνίες Αγγελικούση, Διαμαντίδη, Χατζηγιάννη, Εμπειρίκου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.