• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σήκω Αντρέα να τους δεις: Ο Φωτόπουλος στην αγκαλιά της Φώφης

    Νίκος Φωτόπουλος

    Νίκος Φωτόπουλος


    Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία περί επιστροφής του γνωστού και μη εξαιρετέου πρώην αρχισυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου στο ΠΑΣΟΚ, σε σημείο που η «συμφωνία» θεωρείται από πολλούς ως δεδομένη και απλώς ανεπίσημη, προς το παρόν.

    Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό tweet του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, που αναφορικά με τη διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: “Συμπαθή καθιστά τον Λ. Γρηγοράκο η διαγραφή του, όταν στο ΠΑΣΟΚ της Φ.Γεννηματά επιστρέφει ο Ν.Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ! Μεγαλεία”.

    Ναι, μιλάμε για τον γνωστό, τον πολύ γνωστό Νίκο Φωτόπουλο. Ο οποίος εμφανίστηκε στο προσκήνιο ως… Δον Κιχώτης του συνδικαλισμού το 2011, πρωτοστατώντας στο κίνημα εναντίον του τότε «χαρατσιού» στα ακίνητα, η είσπραξη του οποίου γινόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, και μετατράπηκε από τη μια στιγμή σε άλλη σε κάτι σαν λαϊκό ήρωα.

    Βέβαια, οι ίδιοι που τον θεωρούσαν «λαϊκό ήρωα» δεν είχαν ιδέα για το… πάρτι που γινόταν στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, για τα πολυτελή ταξίδια, τα γεύματα και γενικά τη μεγάλη ζωή που έκαναν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, φυσικά όχι με δικά τους χρήματα, αλλά με χρήματα του Δημοσίου – μάλιστα, ο Νίκος Φωτόπουλος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της ΔΕΗ, στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2016.

    Ο Νίκος Φωτόπουλος ενσαρκώνει όλα αυτά που σκέφτεται κανείς όταν ακούει τη φράση «εργατοπατέρας», με τις κραυγές στα κανάλια, με τις απειλές ότι θα «κατεβάσει τους διακόπτες» αν δεν περάσει το δικό του, και φυσικά με την «υπόγεια» κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

    Α, και ασφαλώς με τα τριάντα χρόνια «υπηρεσίας» στο ΠΑΣΟΚ…

    Όμως στην εποχή των μνημονίων ο Νίκος Φωτόπουλος, όπως και πολλοί σύντροφοί του, είχε αλλάξει στρατόπεδο και είχε γίνει ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ – προτού βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας φέρει το τρίτο μνημόνιο και ο πρώην αρχισυνδικαλιστής κάνει ένα… πέρασμα από τη Λαϊκή Ενότητα, η οποία όμως απέτυχε να μπει στη Βουλή, οπότε δε μας κάνει…

    Και κάπως έτσι έρχεται η επιστροφή του… ασώτου Φωτόπουλου στο ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή που εντός του κόμματος υπάρχουν ισχυρές τάσεις που «λοξοκοιτάζουν» προς τη μεριά του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά επιλέγει να διαγράψει τους διαφωνούντες (όπως έγινε με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο) και να στραφεί προς άλλες κατευθύνσεις – οι οποίες κατευθύνσεις, βέβαια, με συνοδοιπόρο τον Νίκο Φωτόπουλο, μάλλον δεν θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε καλό προορισμό…



    ΣΧΟΛΙΑ