• Πολιτική

    Σε γκρίζες ζώνες η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες


    Στον αέρα ειναι η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας (ΣτΕ) καθώς η ασθένεια μέλους της, του συμβούλου Αριστόβουλου Βώρου έρχεται να προστεθεί στο ήδη θολό τοπίο των τελευταίων ωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σύμβουλος εχει υποστεί έμφραγμα, και νοσηλεύεται στην εντατική. Λιγο προτού κοινοποιηθεί το πρόβλημα υγείας Βωρου, είχε γίνει γνωςτο οτι ο υπουργος Δικαιοσυνης Νίκος Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού που μετέχει της κρίσιμης Διάσκεψης.

    Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα με βάση τα οποία έρχονταν στο προσκήνιο μηνύματα προσωπικού περιεχομένου, απο το 2014, απο τα οποία “προκύπτει” οτι ο δικαστικός βοήθησε νομικο με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση να επιτύχει σε διαγωνισμό του ΣτΕ. Πηγές εκτιμούν οτι βάσει των μηνυμάτων, είχε ενδεχομένως δημιουργηθεί κλίμα εκβιασμού μεσουσης της εκδίκασης της υποθεςης για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Δεδομένων όλων αυτών, και του γεγονότος οτι οι αναπληρωτές στην Ολομελεια ειναι δυο,  πρόσωπα που γνωρίζουν εκ των έσω την κατάσταση, θέτουν ερωτηματικο για τη σύγκληση της Διάσκεψης.

    Ειναι πολύ πιθανό η Διασκεψη να μην πραγματοποιηθεί , τονίζουν, ενώ παράλληλα υπαρκτός ειναι και ο κίνδυνος – αν υπάρξει νεο απρόοπτο – να τιναχτεί πλήρως στον αέρα, θέτοντας την υπόθεση σε νέα βάση, απο την αρχή δηλαδή, με νέα σύνθεση.

    Ουδείς γνωρίζει ασφαλώς αν θα θελήσει ο εν λόγω ανώτατος δικαστικός να συμμετάσχει στη Διασκεψη η αν ζητήσει αυτοεξαίρεση ( παρότι δεν εχει νομικο κώλυμα).

    Τα μελη του ΣτΕ επρόκειτο να ψηφίσουν την Τρίτη ως προς το αν πάσχουν νομικά η όχι οι προσφυγες των καναλιών. Και όλα αυτά ενώ έχουν κατατεθεί και να ασφαλιστικά μέτρα , απο τους σταθμούς Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και την Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του ιδιοκτήτη και του Star Channel, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

    Οι προσφεύγουσες εταιρείες στρέφονται κατά αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ειδικότερα, κατά των αποφάσεων ανακήρυξης των 4 υπερθεματιστών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δραματικές ώρες για την Forthnet. Τι αποκαλύπτει ο ισολογισμός της εταιρίας. Που είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Big business. Αυτά είναι τα 3 μεγάλα δικηγορικά γραφεία που κυνηγάνε τις δουλειές των κόκκινων δανείων

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ