• Πολιτική

    Σε εξέλιξη διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης Ομπάμα στο κέντρο της Αθήνας – “Έτοιμη για μάχη” η Αστυνομία

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας οι διαδηλώσεις το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και συγκεντρώσεις των αντιεξουσιαστών και μελών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις,  περισσότερα από 1.500 άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένα  στην Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου, όπου πραγματοποιούν τη συγκέντρωσή τους οι αντιεξουσιαστές, με την  προσοχή της αστυνομίας πέφτει ιδιαίτερα σ’ αυτή.  Το μέτωπο της συγκέντρωσης κοντά στα Χαυτεία, ενώ οι διαδηλωτές αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με αστυνομικό φραγμό στο ύψος της οδού Αμερικής.

    Στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κατά της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, απευθύνουν πρόσκληση με κοινή ανακοίνωσή τους και η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Ξεκίνημα, το ΕΕΚ, η ΑΡΚ και ο σύλλογος «Γιάννης Κορδάτος».

    Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου, ωστόσο κανονικά κινούνται τα οχήματα στους γύρω δρόμους.

    Στη δεύτερη συγκέντρωση, το συλλαλητήριο που διοργανώνει το  ΠΑΜΕ στην Ομόνοια αναμένεται να πάρει μέρος και ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Με ανακοίνωσή του ο Περισσός έχει καταγγείλει από χθες ως αυταρχική την απαγόρευση συγκεντρώσεων που διέταξε η Αστυνομία για όση διάρκεια θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θυμίζοντας  ότι κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τέτοιες απαγορεύσεις από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

    Το σίγουρο είναι πως η αστυνομία δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να επιχειρήσει να προσεγγίσει την περιοχή του Συντάγματος ή την αμερικανική πρεσβεία. Αστυνομικοί φραγμοί έχουν αποκλείσει κάθε δίοδο. Το πως θα εξελιχθεί πιθανή απόπειρα να σπάσουν οι φραγμοί προκαλεί ανησυχία, αλλά η αστυνομία αναφέρει ότι οι πορείες «δεν θα φτάσουν στην πρεσβεία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ομπάμα: Είναι η κατάλληλη στιγμή για τη διευθέτηση του χρέους. Η λιτότητα μόνο δεν είναι λύση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσκεψη Ομπάμα αποκλειστικό: Αυτή είναι η επίλεκτη ομάδα seals που προστατεύει τον πλανητάρχη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομπάμα σε Παυλόπουλο: Έχετε υπομείνει πολλά σαν Έλληνες. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς



    ΣΧΟΛΙΑ