• Πολιτική

    Σάμπυ Μιωνή: Γνωστό ποινικολόγο κατονόμασε ο επιχειρηματίας στη νέα του κατάθεσή του

    Σάμπυ Μιωνή, επιχειρηματίας

    Σάμπυ Μιωνή, επιχειρηματίας


    Γνωστό ποινικολόγο, που χειρίστηκε υποθέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να κατονόμασε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής ως το πρόσωπο που επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του για εκβίαση του από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Δεύτερη μέρα της κατάθεσης του σήμερα στην ανακρίτρια που διερευνά ενδεχόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, ο κ.Μιωνής φέρεται να κατέθεσε έγγραφο με διάλογο που ισχυρίζεται ότι είχε με τον γνωστό δικηγόρο.

    Σύμφωνα με το περιβάλλον του επιχειρηματία, ο διάλογος είχε ως εξής:

    Σάμπυ Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος γιατί το έκανε;

    Δικηγόρος: Γιατί ήταν φίλος του Φιλιππάκη, κολλητός.

    Σάμπυ Μιωνής: Τι σου έχει πει; Εγώ επειδή είμαι φίλος με τον Φιλιππάκη…

    Δικηγόρος: Ναι, ναι.

    Σάμπυ Μιωνής: Αυτό σου είπε;

    Δικηγόρος: Κολλητός, αυτό ήτανε.

    Σάμπυ Μιωνής: Μισό λεπτάκι κάθισε και σε κοίταξε στα μάτια, που σε ξέρει τόσα χρόνια, και σου είπε επειδή είμαι φίλος του Φιλιππάκη και γάμησε τον Μεταξά;

    Δικηγόρος: Ναι, ναι γάμ…. τον τέτοιον γιατί, (όχι τον Μεταξά), εσένα, και να γαμ….. και τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Να μιλάμε ανοιχτά τώρα.

    Σάμπυ Μιωνής: Και γι’ αυτό τον λόγο γαμ… τον Μεταξά σου είπε;

    Δικηγόρος: Τον πήρε σβάρνα τον Μεταξά, τον πήρε η μπάλα τον άνθρωπο, είναι παράπλευρη απώλεια.

    Σάμπυ Μιωνής: Βρέθηκε στη λάθος στιγμή.

    Δικηγόρος: Είναι στο λάθος σημείο με τον λάθος άνθρωπο, εσένα δηλαδή.

    Σάμπυ Μιωνής: Σε κοίταξε στα μάτια και σου ’πε τέτοιο πράγμα;

    Δικηγόρος: Ναι, ναι, ναι γιατί όχι;

    Σάμπυ Μιωνής: Δεν ντράπηκε;

    Δικηγόρος: Τώρα, έχει σημασία αυτό; Εμένα μου ορκίστηκε στα παιδιά του ότι δεν ασχολείται τώρα και δεν κυνηγάει.

    Σάμπυ Μιωνής: Αλλά σου ’πε ότι το έκανε πριν.

    Δικηγόρος: Το ’κανε πριν, ναι μωρέ, το έκανε πριν.»

    Στη διήμερη κατάθεση του, συνολικής διάρκειας 14 ωρών, ο επιχειρηματίας κατονόμασε για άλλη μία φορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως επικεφαλής της εγκληματικής συμμορίας που τον εκβίαζε και μέλη της τον εκδότη, δύο δημοσιογράφους και ένα δικηγόρο.

    Στην κατάθεση του στην Προανακριτική της Βουλής ο κ.Μιωνής είχε υποστηρίξει ότι ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, το Μάρτιο του 2016 σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, του πρότεινε να δώσει 350.000 ευρώ για τα έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη για τη λίστα Λαγκάρντ.

    Στην ανακρίτρια ο κ.Μιωνής φέρεται να προσκόμισε νέα στοιχεία που, όπως ισχυρίστηκε «δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη λειτουργία της εγκληματικής συμμορίας που στοχοποίησε εκείνον και τον Άγγελο Μεταξά για λόγους εκβίασης, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ και τον Σταύρο Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

    Σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα επιχειρηματία, «η εγκληματική συμμορία πουλούσε εκδούλευση στην κυβέρνηση με την πολιτική αξιοποίηση του θέματος Παπασταύρου σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της η συμμορία με στόχο να βγάζει «χρήματα»».

    Για τους τρεις τότε εισαγγελείς Διαφθοράς υποστήριξε ότι «υπέπεσαν σε σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων τα οποία οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Μεταξά (τα οποία ακυρώθηκαν) και παράνομου φορολογικού προστίμου 3,5 εκατομμυρίων σε βάρος του Σταύρου Παπασταύρου προκειμένου να τον προφυλακίσουν και να τύχει το θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης σε βάρος ΝΔ (πρόστιμο το οποίο επίσης ακυρώθηκε από τα φορολογικά δικαστήρια)».

    Ο Σάμπυ Μιωνής ζήτησε, σύμφωνα με.πληροφορίες, «με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε, τη διερεύνηση του ρόλου των Εισαγγελέων Διαφθοράς και την ποινική αξιολόγηση των ατοπημάτων τους από τη Δικαιοσύνη».



    ΣΧΟΛΙΑ