• Πολιτική

    Ράμμος: Η ΑΔΑΕ συνεχίζει τους ελέγχους απολαμβάνοντας πλήρους ανεξαρτησίας – Συνεργαζόμαστε με κάθε συναρμόδιο φορέα

    • NewsRoom
    Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος ΑΔΑΕ

    Χρήστος Ράμμος, πρόεδρος ΑΔΑΕ


    Θέση για το δημοσίευμα του Euractiv, σχετικά με τον έλεγχο της ΑΔΑΕ σε πάροχο τηλεπικοινωνιών σχετικά μετά από αίτημα των κκ. Κύρτσου και Τέλλογλου περί παρακολουθησεών τους από μυστικές υπηρεσίες, πήρε μέσω ανακοίνωση του προέδρου της Χρήστου Ράμμου, η ανεξάρτητη Αρχή.

    Σε αυτήν ο κ. Ράμμος αναφέρει:

    «Είναι αυτονόητο ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών συνεχίζει και μετά τη δημοσίευση του τελευταίου νόμου (5002/22) την από το Σύνταγμα (άρθρο 19§2) και τον εκτελεστικό αυτού νόμο (3115/03) επιτασσόμενη ελεγκτική της αρμοδιότητα, σε σχέση με την διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου, ως οφείλει.

    Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται ανοικτοί και εν εξελίξει διάφοροι έλεγχοι.

    Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και κατά τα λοιπά απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας στην ενάσκηση του συνταγματικού και εν γένει κανονιστικού της καθήκοντος.

    Προς εκτέλεση δε της δικαιοκρατικής της αποστολής συνεργάζεται, όπως εξ άλλου όλα τα πολιτειακά όργανα οφείλουν να πράττουν, με κάθε συναρμόδιο φορέα».

    Υπενθυμίζεται πως τόσο ο πάροχος τηλεφωνίας όσο και η πλευρά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διέψευσαν την αναφορά στο δημοσίευμα περί παρεμπόδισης του ελέγχου της ΑΔΑΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Άρειος Πάγος: Τις επόμενες ημέρες η οριστική γνωμοδότηση για το αν μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για παρακολούθησή του από την ΕΥΠ

    Σκληρή πολιτική σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις Κύρστου και Τέλλογλου – Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη έχει την αμέριστη συνδρομή των Αρχών

    Γιάννης Μαντζουράνης: Στις 21 Δεκεμβρίου καταθέτουμε μήνυση στην εισαγγελέα της ΕΥΠ και άλλα δύο πρόσωπα



    ΣΧΟΛΙΑ