• Πολιτική

    Σκληρή πολιτική σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις Κύρτσου και Τέλλογλου – Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη έχει την αμέριστη συνδρομή των Αρχών

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου

    O ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου


    Στο στόχαστρο των “κοριών” βρέθηκαν  ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου  σύμφωνα με από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Euractiv δίνοντας νέες διαστάσεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε χθες, την Cosmote  με σκοπό την διενέργεια ελέγχου μετά από τα  αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή οι κ.κ. Κύρτσος και Τέλογλου . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαιώθηκε ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν καθώς έγινε επίκληση λόγων «εθνικής ασφάλειας».

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η ΑΔΑΕ φέρεται να  αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Euractiv ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει  τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο.

    Εξάλλου, η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.
    Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

    Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο.

    «Σε καμία περίπτωση» δεν παρεμποδίστηκε το έργο της ΑΔΑΕ, «ούτε αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της», σημειώνει η COSMOTE προσθέτοντας πως η COSMOTE «εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται.«Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Η αποκάλυψη προκάλεσε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.

    “Η δημοκρατική εκτροπή που επιχειρεί ο κος Μητσοτάκης δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του ευρωπαϊκού ιστοτόπου Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ σε έρευνά του στην Cosmote διαπίστωσε χθες ότι έχουν τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ τα κινητά τηλέφωνα του κου Κύρτσου και του κου Τέλλογλου.

    Μετά την επιβεβαιωμένη παρακολούθηση Χατζηδάκη, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της εκτροπής Μητσοτάκη, που οφείλει επιτέλους να απαντήσει στον ελληνικό λαό, χωρίς να το βάζει στα πόδια όπως τη περασμένη εβδομάδα στη Βουλή:

    Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο, διαπιστωμένα πλέον, παρακολουθούσε έναν ακόμη ευρωβουλευτή και έναν ακόμη δημοσιογράφο;

    Απαντήσεις ωστόσο οφείλουν και οι ταγοί της Δικαιοσύνης.

    Γιατί και πόσες φορές η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου υπέγραψε τις διατάξεις παρακολούθησης;

    Πως είναι δυνατόν η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αντί να σπεύδει η ίδια για έρευνα στους παρόχους, να φέρεται να εμποδίζει την έρευνα από την συνταγματικά αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή;

    Αναμένουμε απαντήσεις.” επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Οικονόμου: Η Δικαιοσύνη έχει την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων Αρχών

    Άμεση ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:

    “Η σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ. Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες.

    Η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες. Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων. Η λεγόμενη «πολιτική διαχείριση» θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ΄οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν. Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού.”

    Διαβάστε επίσης

    COSMOTΕ: Διαψεύδει το δημοσίευμα του Euroactiv για παρεμπόδιση του ελέγχου της ΑΔΑΕ

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει ποιος ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ παρακολουθούσε Κύρτσο και Τέλλογλου

    Euroactiv: Κύρτσος και Τέλλογλου παρακολουθούνταν από μυστικές υπηρεσίες



    ΣΧΟΛΙΑ