• Top Stories

    Προκαλεί ο Γιώργος Κυρίτσης: Δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Κυρίτσης


    Με προκλητικό τρόπο επιχειρεί ο Γιώργος Κυρίτσης να δικαιολογήσει τις ποινές-χάδι που προβλέπονται από τον νέο Ποινικό Κώδικα τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος, δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο» είπε χαρακτηριστικά.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ. Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο».

    «Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως, υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών, όπως του συναδέλφου μας, του Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ» καταλήγει.

    ΝΔ: «Διπλό δώρο»

    Από την πλευρά της η ΝΔ κάνει λόγο για διπλό δώρο προς τη Χρυσή Αυγή και τους κουκουλοφόρους.

    Αναλυτικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις για τη μείωση των ποινών τόσο για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ είναι διπλό δώρο προς τη Χρυσή Αυγή και τους κουκουλοφόρους, ενώ δεν παραλείπει να κάνει λόγο κυβέρνηση εύνοια προς τη Χρυσή Αυγή και ανοχή προς τους κουκουλοφόρους.

    Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει: «Το νομοσχέδιο που έδωσε για διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει απαράδεκτες μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

    » Οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία, έχοντας μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε παρασκευαστήρια μολότοφ. Η εύνοια της κυβέρνησης προς τη Χρυσή Αυγή δεν είναι καινούργια, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια καθυστερεί τη δίκη της με φαιδρά προσχήματα.

    » Όπως δεν είναι καινούργια και η ανοχή της στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια εξευτελίζοντας την έννοια του ασύλου. Ως εδώ. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να μην τις καταθέσει καν στη Βουλή», τονίζει η ΝΔ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Η κυβέρνηση ευνοεί Χρυσή Αυγή και κουκουλοφόρους-Τι απαντά ο Καλογήρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μ. Καλογήρου: Με τον νέο Ποινικό Κώδικα ευνοείτε την Χρυσή Αυγή!



    ΣΧΟΛΙΑ