• Πολιτική

  ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν Κυρίτσης, Παρασκευόπουλος και Τσέκερης

  • NewsRoom
  Γιώργος Κυρίτσης - Νίκος Παρασκευόπουλος - Άγγελος Τσέκερης

  Γιώργος Κυρίτσης – Νίκος Παρασκευόπουλος – Άγγελος Τσέκερης


  Κύμα αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

  Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πριν λίγο και ο Γιώργος Κυρίτσης.

  Ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

  «Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά».

  Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Τσίπρα, Νίκος Παρασκευόπουλος.

  Στο κείμενο στο οποίο εξηγεί την απόφαση που έλαβε μετά από συζήτηση που είχε με πανεπιστημιακούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Παρασκευόπουλος υποστηρίζει ότι «εκείνοι που έφυγαν ήταν οι άλλοι, δηλαδή η σημερινή ηγετική ομάδα που στέρησε την ανανεωτική αριστερά από την πυξίδα της και την ξεστράτισε μετά το 2018».

  Αναλύοντας τι συνέβη έκτοτε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «ο οργανισμός του (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) μετεξελίχθηκε σταδιακά σε μια συγκεντρωτική δομή, όπου η λαϊκή βάση αντί να προπορεύεται έπρεπε να ακολουθεί και να προσυπογράφει. Και βέβαια, κάθε δυνατότητα ενός κόμματος με αρχηγοκεντρική δομή στο εσωτερικό του να διδάσκει στους έξω και να μεθοδεύει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις (αντιπροσώπευση, συμμετοχή, λογοδοσία), ήταν υπονομευμένη “από χέρι”».

  «Έτσι στη συνέχεια η καθιέρωση τρόπου ψηφοφορίας για πρόεδρο χωρίς στοιχειώδη εχέγγυα πολιτικής ταυτότητας – με μόνο όρο να πληρωθεί ένα δίευρο – ήταν η κορυφαία αλλά όχι πλέον απρόσμενη πράξη απορρύθμισης και άλωσης ενός πολιτικού χώρου. Τα υπόλοιπα, η εκλογή του κ. Κασσελάκη, με τις απίθανες για την Αριστερά και αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και τον εσωκομματικό αυταρχισμό, καθώς και η δημοσκοπική πτώση, ήταν απλώς τα απότοκα» συμπληρώνει ο κ Παρασκευόπουλος.

  «Στη νέα πορεία, δεν είμαι σίγουρος για τα κυβικά του οχήματος, αλλά βλέπω ένα καθαρό ορίζοντα» καταλήγει στο άρθρό του ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

  Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Παρασκεή ο πρώην διευθυντής της Αυγής, Άγγελος Τσέκερης.

  Η αποχώρησή του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, έγινε με ένα ολιγόλο e-mail με αποδέκτη τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου.

  Η ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη:

  «Ψυχή βαθιά.

  Πριν λίγο, έστειλα στην Γραμματέα του κομματος Ράνια Σβιγγου αυτό το μέιλ.

  Αγαπητή Ράνια.

  Με αυτό το μειλ σε ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Κεντρική Επιροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το κόμμα.

  Σε ευχαριστώ

  Άγγελος Τσέκερης.

  Πάμε κι όπου βγει».

  Διαβάστε επίσης:

  Bloomberg: Ο Κ. Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα για τα Ελγίνεια Μάρμαρα στη συνάντηση με τον Σούνακ

  Κοντογεώργης: Η χώρα είναι σε άλλη αφετηρία τώρα, μετά από 12 χρόνια κρίσης

  Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας – Αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων  ΣΧΟΛΙΑ