• Πολιτική

    Προανακριτική: Τι αναφέρει το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη που καίει τον Παπαγγελόπουλο

    • NewsRoom
    Σάμπυ Μιωνή, επιχειρηματίας

    Σάμπυ Μιωνή, επιχειρηματίας


    Τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρούσε η διαδικασία για την «αθώωση» του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ίδιος στην Προανακριτική, καταγράφει λεπτομερώς το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει με τον εκδότη Γ. Φιλιππάκη και τον Α. Τάρκα.

    Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο κ. Μιωνή,  ο «μηχανισμός Ρασπούτιν» κινούταν σαν «εγκληματική οργάνωση», εκβιάζοντάς τον, κατά τη περιβόητη συνάντηση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να πληρώσει 350.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη λόγω δημοσιευμάτων που ενέπλεκαν τον επιχειρηματία με την περίφημη λίστα  Λαγκάρντ. Μάλιστα όπως κατήγγειλε οι κκ. Φιλιππάκης και Τράκας του παρουσίασαν ένα έγγραφο, το οποίο κατέθεσε στην προανακριτική για να του αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους. Εκεί «δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν ότι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο. Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος. Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους», ανέφερε.

    Στο συγκεκριμένο έγγραφο φέρεται να αναφέρει:

    «Εγκληματική Οργάνωση – Η ερευνούσα εισαγγελική αρχή εισηγείται ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία και κλείνει την προκαταρκτική έρευνα, για όλα τα “εμπλεκόμενα” πρόσωπα, βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο. Στην συνέχεια, η απόφαση αρχειοθέτησης επικυρώνεται από την εισαγγελία Εφετών.

    Ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίου. Η 4η Ειδική Ανακρίτρια εισηγείται την αρχειοθέτηση και για τα δύο πρόσωπα και επιδίδει «τυπική κλήση»- Άλλος εισαγγελέας συμφωνεί στην αρχειοθέτηση και η απόφαση πάει συνέχεια προς επικύρωση στο Δικαστικό Τριμελές Συμβούλιο προς επικύρωση. Μετά από 30 ημέρες η απόφαση γίνεται αμετάκλητη.

    Μεταξάς – ΔΟΣ. Κατόπιν της απάντησης που θα έρθει από τις Ελβετικές Αρχές, η ΔΟΣ συμφωνεί στον τρόπο υπολογισμού και ολοκληρώνει την υπόθεση με συμφωνία αναγνωρίζοντας τις θέσεις των Ελβετικών φορολογικών αρχών».

    Δείτε το έγγραφο:



    ΣΧΟΛΙΑ