ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άδωνις Γεωργιάδης: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» η Novartis – Οι αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ, Σαλμά και οι εκλογές του 2027
Να καταθέσουν με εμφανή τα χαρακτηριστικά τους οι προστατευόεμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis στα μέλη της προανακριτικής ψήφισαν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που μελετά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με μοναδική εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, το ΚΚΕ φέρεται να ζήτησε την εμφάνιση τους και χωρίς τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».
Ο πρόεδρος της προανακριτικής Γιάννης Μπούγας φέρεται να σημείωσε ότι ο νόμος για την προστασία προβλέπει να προστατεύονται οι μάρτυρες από το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο και όχι από τους βουλευτές. Αντίθετα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι δεν θα πρέπει η επιτροπή να πετάξει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο τι ορίζουν οι ΚΥΑ, αλλά «ούτε να ρίξει τους μάρτυρες στα σκυλιά». Παράλληλα, υποστήριξαν πως η απόπειρα να εξετασθούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά «προσβάλλει το νομικό κόσμο της χώρας».
Απαντώντας οι βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν φυσική παρουσία των μαρτύρων χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, όπως εξετάστηκαν από τους Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, προτείνοντας την απόρριψη των ενστάσεων των μαρτύρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πού αγοράζουν ακίνητα Κόκκαλης, Προκοπίου, Πατέρας, Μελισσανίδης, Μαρτίνος, Διαμαντίδης
- Πόλεμος κληρονόμων για τα 40 δις περιουσία της Ray-Ban
- Η κλειστή σύσκεψη για τη Θέουτα, τα φαγητά του Πιέρρ, η επίθεση της Αννας στον Τσίπρα μέσω του Room 301 και η… τρέλα Βέλτσου με Στουρνάρα
- Εθνική Τράπεζα: Το επιτοκιακό περιθώριο επιστρέφει σε ανοδική τροχιά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.