• Πολιτική

    Προανακριτική για Novartis: «Κλειστό» στόμα από τον μάρτυρα Φ. Δεστεμπασίδη

    • NewsRoom
    Οι εγκαταστάσεις της Novartis

    Οι εγκαταστάσεις της Novartis


    Κάθε σχέση σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες «Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» φέρεται να αρνείται ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, που καταθέτει στην προανακριτική για τη Novartis.

    Ο κ. Δεστεμπασίδης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις για δωροδοκίες προς πολιτικούς και αναφέρει ότι δεν προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις που δεν αφορούν το αυστηρό αντικείμενο της προανακριτικής, δηλαδή πιθανές ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

    Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι έχει καταθέσει στην εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Επίσης, ανέφερε ότι ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, ωστόσο υποστήριξε ότι τα καθήκοντά του περιορίζονταν στην εισήγηση του ετήσιου ποσού διαφημιστικής δαπάνης. Φέρεται δε να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε σε ποια ΜΜΕ κατευθύνονταν τα χρήματα, καθώς και ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για σχέσεις της εταιρείας με αξιωματούχους.

    Οι διάλογοι, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, έχουν ως εξής:

    Β.Κεγκέρογκου: Σας κάλεσε ποτέ η κ.Τουλουπάκη να καταθέσετε γι αυτή την υπόθεση;

    Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν με κάλεσε.

    Β. Κεγκερογκου: Στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά σας και λέει ότι εσείς μαζί με τον Φρουζή συμμετείχατε στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Novartis.

    Φ.Δεστεμπασίδης: Από μένα ζητούνταν να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε.

    Β.Κεγκέρογλου: Γνωρίζετε τον κ. Μανιαδάκη; Έχει πει ότι σας συνάντησε σε προθάλαμο δικαστηρίου.

    Φ.Δεστεμπασίδης: Ο κ. Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. Σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

    Β.Κεγκέρογκου: Ξαναρωτώ, το γεγονός ότι η κ.Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;

    Φ.Δεστεμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;



    ΣΧΟΛΙΑ