• Πολιτική

    Προανακριτική: Αντίγραφα των συνομιλιών της με τον Παπαγγελόπουλο θα προσκομίσει η Τσατάνη – Όλοι οι διάλογοι

    • NewsRoom

    Η Γεωργία Τσατάνη


    Έτοιμη να προσκομίσει αντίγραφα των συνομιλιών της με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εμφανίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

    Απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής, Ιωάννη Μπούγα, η κα. Τσατάνη ανέφερε πως «έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω».

    Η κα Τσατάνη επανέλαβε τις καταγγελίες της για πιέσεις και απειλές από το περιβάλλον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.Μάλιστα η κα Τσατάνη αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ευτέρπης Κοτζαμάνη, η οποία μετά την αποχώρηση της από το δικαστικό σώμα είχε μιλήσει ανοιχτά για εξωδικαστικές παρεμβάσεις. «Από την δήλωση της κας Κοτζαμάνη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων», ανέφερε.

    Γ.Τσατάνη: Στην δήλωση της κας Κοτζαμάνη, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων.

    Ι.Μπούγας: Αφορούσε και την δική σας υπόθεση αυτό που λέτε;

    Γ.Τσατάνη: Ναι. Αυτό το έχω αντιληφθεί.

    Ι.Μπούγας: Πιστεύετε ότι η κα Κοτζαμάνη αναφερόταν σε ποιους για αυτές τις εξωδικαστικές παρεμβάσεις;

    Γ.Τσατάνη: Μόνο στον κ.Παπαγγελόπουλο. Κανέναν άλλο.

    Η κα Τσατάνη αναφέρθηκε ξανά στην περίπτωση της δικογραφίας για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τις πιέσεις που δέχθηκε.

    Ζ.Ράπτη: Στην αναφορά σας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζετε ότι παρανόμως ο κ. Παπαγγελόπουλος σας αφαίρεσε την δικογραφία Βγενόπουλου.

    Γ.Τσατάνη: Κάθε μου παραγγελία την κοινοποιούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου. Όμως από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή «διώξτε την δικογραφία και να παραδοθεί αλλού».

    Ζ.Ράπτη: Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;

    Γ.Τσατάνη: Από το 1981 μεχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ.Παπαγγελόπουλος πίστευε οτι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και οτι θα ενδώσω. Παρά την στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ οτι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρώμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου.

    Η κα Τσατάνη αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της τρομοκρατικής  επίθεσης εναντίον της από τους «Πυρήνες της Φωτιάς», τονίζοντας πως λίγο πριν από αυτό της είχε αφαιρεθεί η φρουρά της.

    Γ.Τσατάνη: Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίησή μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν την φύλαξη που είχα από το 2011.

    Ζ.Ράπτη: Απευθυνθήκατε γι αυτό σε κάποιον αρμόδιο;

    Γ.Τσατάνη: Έκανα την αναφορά μου. Αργότερα συνάντησα τυχαίως στο αεροδρόμιο τον τότε Υπουργό Προστασίας και του είπα «Υπουργέ, μου την ανάψατε». Εκείνος είπε για την φύλαξη: «Ε, σου την επαναφέραμε». Αυτά, και ο νοών νοείτω… Εγώ πάντως πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ούτε φωτογραφία, ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα.

    Παπαγγελόπουλος: Ανόητα ψέματα

    Σχολιάζοντας τις καταγγελίες της κας Τσατάνη, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο ξανά για ψέματα.

    «Η κα Τσατάνη ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και επανέλαβε τα ανόητα ψέματά της.

    Παρέλειψε όμως για άλλη μια φορά να εξηγήσει με ποιο τρόπο και με ποιο κίνητρο κατάφερε μόνο μέσα σε 72 ώρες να μελετήσει και να κατανοήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας του σκανδάλου Βγενόπουλου με ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Κύπρο και να συντάξει πράξη αρχειοθέτησης εκατοντάδων σελίδων».



    ΣΧΟΛΙΑ