• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Την Κυριακή 14 Μαΐου οι δεύτερες εκλογές, η ειδική αποστολή του Κώστα Καραμανλή, ποιος χτυπάει τον Παναγιωτόπουλο,η αντάρτισσα Όλγα από που ψωνίζει γραβάτες ο Κυριάκος

    • The Predator

    Τι σχέση έχει η Τρίπολη με τα Τίρανα;

    Βαρύ το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και την εβδομάδα που ξεκινά.

    Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Αρκαδία για μια εφ’ όλης της ύλης επισκόπηση του κυβερνητικού έργου με σλόγκαν «Η Ελλάδα αλλάζει» και επικοινώνησή του κατά το πρότυπο της Πάτρας (συνέντευξη Τύπου παρουσία υπουργών κλπ).

    Λίγες ώρες αργότερα, Τρίτη και Τετάρτη, θα επισκεφτεί τα Τίρανα, συνοδεία του ΥΠΕΞ κ. Νίκου Δένδια, για κρίσιμες συνομιλίες με τον Εντι Ράμα, με αναφορές στην ενταξιακή προοπτική της γείτονος, υπό τις γνωστές αιρεσιμότητες που έχουν τεθεί, μια εκ των οποίων είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

    Ο Πρωθυπουργός, σε μια «ιστορική επίσκεψη», όπως χαρακτηρίζεται, θα μεταβεί και σε χωριά της Βορείου Ηπείρου (Νότιας Αλβανίας για να μην μας κατηγορήσουν και για αλυτρωτισμό), ως ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που θα βρεθεί δίπλα στους ομοεθνείς μας μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το μακρινό 1991.

    Οι αιτιάσεις «γραφίδων» περί πολιτικής-προεκλογικής εκμετάλλευσης της εθνικής μειονότητας και της ψήφου των Ελλήνων πέρα από τη συνοριακή γραμμή και των συγγενών τους, από τον Πρόεδρο της ΝΔ, ενόψει της επικείμενης κάλπης, αντιμετωπίζονται από το κυβερνητικό επιτελείο μάλλον ως «φαιδρότητες».

    Με τον αντίλογο που διατυπώνεται να εξαντλείται στο: «και να μην πήγαινε, πάλι θα τον κατηγορούσαν ότι εγκαταλείπει τους Βορειοηπειρώτες στην τύχη τους».

    Πάντως, όταν αρμοδίως, τίθεται το ερώτημα για το αν θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη με μέλη της οικογένειας Κατσίφα, η σαφής απάντηση είναι: Ο Πρωθυπουργός θα είναι εκεί να δει τους Βορειοηπειρώτες, όποιος θέλει μπορεί να πάει και να τον συναντήσει.

     

    Οι γραβάτες του Κυριάκου

    Μπορεί ο προκάτοχός του να είχε κάνει σύμβολο την απουσία γραβάτας, ως «ρήξη με την εξουσία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιθέτως, δίνει έμφαση στο συγκεκριμένο αξεσουάρ, όταν δεν εμφανίζεται με casual ντύσιμο.

    Σύμφωνα με τα όσα «αλίευσε» ο Predator, ο Πρωθυπουργός είναι fun του περίφημου ιταλικού οίκου Maurizio Marinella.

    Και για να ξέρετε.

    Ο εν λόγω κατασκευαστής δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παραγωγός γραβατών.

    Αποτελεί μέρος της ιταλικής κουλτούρας, μιας ιστορίας που εκτυλίσσεται από το 1914, με την σημερινή να αποτελεί την τρίτη γενιά στην οικογενειακή επιχείρηση.

    Παρά το γεγονός ότι καταστήματά του υπάρχουν πλέον στις βασικές μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας, εξακολουθεί να διατηρεί το εργαστήριό του πάνω από το 20 τετραγωνικών κατάστημά του στη Νάπολι και αγοράζει υφάσματα πάντα, από τον ίδιο προμηθευτή στην Αγγλία.

    Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους πιο γνωστούς πελάτες του οίκου είναι ο Βασιλιάς Κάρολος, με τον οποίο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

     

    Εκλογές: Ξεχάστε το Χειμώνα

    Τη «μαργαρίτα» των εκλογών θα συνεχίσουμε «μαδάμε» κυρίως εμείς οι δημοσιογράφοι, ενόψει των τελικών αποφάσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Αν και μέχρι τότε, το έργο που θα ανεβαίνει σε δημόσια θέα, θα είναι το «Κάθε Κυριακή» («Any given Sunday») του Όλιβερ Στόουν, με τον Αλ Πατσίνο, η στήλη έχει να σας μεταφέρει μια χαρακτηριστική ατάκα στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού.

    «Ξεχάστε τον Χειμώνα. Φαντάζεστε να έχουν προκηρυχθεί εκλογές και να γίνει καμία «στραβή» τύπου Αττικής Οδού, ή Κακιάς Σκάλας, με αποκλεισμούς δρόμους και ταλαιπωρία πολιτών, όπως τον Ιανουάριο του 22, ή προ ημερών;».

    Σωστό κι αυτό.

    Άσε που, κατά τον ίδιο συνεργάτη του Πρωθυπουργού, «ο Κυριάκος δεν πρόκειται να πάει σε προεκλογική περίοδο με αμφίβολη τη δυνατότητα, λόγω καιρικών συνθηκών, να κάνει περιοδείες σε όλη τη χώρα, να σφίξει χέρια πολιτών και να ενισχύσει την αδιαμεσολάβητη σχέση μαζί τους».

    Άρα προφανώς πάμε σε εκλογές μάλλον τον Απρίλιο.

     

    Ταυτόχρονες εκλογές με τον Ερντογάν

    Οι ίδιες πηγές, έλεγαν στο Predator, να «κυκλώσει» την Κυριακή 14 Μαΐου, ως ημερομηνία για τις δεύτερες εκλογές.

    Γιατί;

    Διότι, όπως όλα δείχνουν, ο Ερντογάν θα προσφύγει στις κάλπες στην Τουρκία αυτή την συμβολική ημερομηνία (σηματοδοτεί τη νίκη Μεντερές στις εκλογές του 50 στην Τουρκία).

    Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, «ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να βάλει τη χώρα σε κίνδυνο, λόγω του κυβερνητικού κενού της προεκλογικής περιόδου»

    Πως μπορεί να το πετύχει αυτό;

    Παρακολουθώντας τις κινήσεις Ερντογάν και ανακοινώνοντας εκλογές την ίδια ημερομηνία με τη γείτονα.

     

    Κώστας Καραμανλής: Η ειδική αποστολή 

    Μπορεί η Κυβέρνηση να έκανε μια …στρατηγική στροφή στο θέμα της παραχώρησης-ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται το ευρύτερο γεωστρατηγικό –επενδυτικό σχέδιο για την περαιτέρω αξιοποίηση του συγκεκριμένου εθνικού asset, όπως και όλων σχεδόν των περιφερειακών λιμένων της χώρας, και δια της περαιτέρω βελτίωσης των σιδηροδρομικών υποδομών και των διασυνδέσεων του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας με τα λιμάνια.

    Στην κατεύθυνση αυτή, ειδικό ρόλο διαδραματίζει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να θέσει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τους ομολόγους του τη Δευτέρα.

    Όπως έλεγαν στο mononews στενοί συνεργάτες του Σερραίου πολιτικού, απώτερος στόχος είναι η ένταξη νέων έργων στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και η ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση τους με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών.

     

    …και τι γυρεύουν Πρέσβεις μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών στην Αλεξανδρούπολη;

    «Παρέλαση» Πρέσβεων στην Αλεξανδρούπολη!

    Μετά από τον Πρέσβη της Γερμανίας, την Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας, και τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, που επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, συνάντηση με την δραστήρια διοίκηση είχε και ο επίσης δραστήριος Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Patrick Maisonnave, συνοδευόμενος μάλιστα, από διπλωματική αντιπροσωπεία.

    Και όχι μόνο.

    Η διοίκηση του ΟΛΑ προχώρησε στην παρουσίαση των δυνατοτήτων και των προοπτικών της Αλεξανδρούπολης και σε ανώτατους αξιωματούχους των Γαλλικών Ενόπλων ΔυνάμεωνΤων μοναδικών δυνατοτήτων συνδυασμένων μεταφορών του λιμένα & των σιδηροδρομικών διαδρόμων πρόσβασης σε κάθε σημείο της Ανατολικής Ευρώπης, όπως σημείωσε με νόημα ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Κ. Χατζημιχαήλ. 

    Α, να μην το ξεχάσω. Στην ακριτική πόλη βρέθηκε και ο Θ. Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος και για το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον σχεδιασμό του πλάνου χρηματοδότησης των υποδομών και του εξοπλισμού του λιμένα να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών με τη διοίκηση του ΟΛΑ.

    Το λες και κινητικότητα….

     

    Γιατί «χτυπάνε» τον Νίκο Παναγιωτόπουλο;

    Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, επικαλούμενα τις «κακές» σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό.

    Η πλευρά του Καβαλιώτη, εστιάζει στο ευρύ φάσμα των εντύπων που αναπαράγουν ταυτόχρονα το ίδιο story και ενιχνεύει σκοπιμότητες πίσω από αυτές τις αιτιάσεις, οι οποίες, όπως λένε, δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με τα εξοπλιστικά.

    Αλλιώς, τονίζουν, πως είναι δυνατόν οι «καλοθελητές» να επικαλούνται το περιεχόμενο των προσωπικών τηλεφωνικών επικοινωνιών ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΘΑ και τις «φωνές» που έβαλε ο πρώτος στον δεύτερο.

    Και δεν είναι καιρός για «αυτόκλητους αυτήκοους μάρτυρες».

    Πόσο μάλλον στα εθνικά θέματα, θα πρόσθετα εγώ…

     

    Στην τελική ευθεία για τις κορβέτες

    By the way, πηγές του Predator στο Πεντάγωνο τονίζουν και το γεγονός ότι μπαίνει στην τελική ευθεία και η απόκτηση 3+1 κορβετών, με τις δύο από τις τρείς υποψηφιότητες- Naval Group Γαλλίας και Fincantieri Ιταλίας– να έχουν καταθέσει τις τελικές προτάσεις τους το μεσημέρι της Πέμπτης.

    Λίγες ώρες αργότερα, ο ΑΓΕΕΘΑ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό του ναύαρχο Guiseppe Cavo Dragone.

    Στην αυτονόητη ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, προσθέστε δύο παραμέτρους: Την «ανάσταση» των ελληνικών ναυπηγείων- άρα και τις εκλογές- και τον τουρκικό δάκτυλο.

    Για το δεύτερο, κρατήσετε και την πληροφορία ότι στη συνάντηση Τσαβούσογλου Ταγιάνι στη Ρώμη, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις αμυντικές (στρατιωτικές δηλαδή) βιομηχανίες Ιταλίας και Τουρκίας

     

    Γιατί δεν ανακοίνωσε Τομεάρχη για την Εξωτερική Πολιτική ο Νίκος Ανδρουλάκης;

    Εντύπωση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμα ανακοινώσει Τομεάρχη για την εξωτερική πολιτική.

    Έχει να κάνει με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή με κάτι άλλο;

    Διότι και το πρόβλημα που οδήγησε στην παραίτηση-αποπομπή Σέρμπου, δεν ήταν και τόσο απλό, μαθαίνουμε.

    Πηγές από τους πάνω ορόφους της Χαριλάου Τρικούπη (πιο πάνω δεν γίνεται) έλεγαν στο Predator: «Γιατί αναρωτιέστε;. Το ΠΑΣΟΚ, από το 2015, δεν είχε ποτέ Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής. Μια χάρη είχε κάνει η αείμνηστη Φώφη στον Ανδρέα Λοβέρδο…

    Σε κάθε περίπτωση, λέμε εμείς, είναι άλλο οι Διεθνείς Σχέσεις και άλλο η Εξωτερική πολιτική. Κι ένα ικανό πρόσωπο σε αυτό το κρίσιμο πόστο, όχι μόνο θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στους διεθνολόγους της πλειοψηφίας, οι οποίοι μονοπωλούν τις συζητήσεις στα κανάλια, αλλά θα έκανε καλό στη χώρα, πολλώ μάλλον στη δεδομένη συγκυρία…

    Ποιόν εισηγούνται στον Πρόεδρο Ανδρουλάκη για Περιφερειάρχη;

    Τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου  Γ. Χατζηθεοδοσίου μαθαίνουμε ότι προτείνουν για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Αττική, πρόσωπα με επιρροή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είναι άνθρωπος της αγοράς με γνώση των προβλημάτων της και των ισορροπιών, τονίζουν. Αλλά, θα έχει μια τέτοια υποψηφιότητα «γκελ» στην κοινωνία, είναι η ερώτηση-αντεπιχείρημα;

     

    Η αντάρτισσα Όλγα και ο Πιερρακάκης για την Α’ Αθήνας

    Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι η επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας του Κυριάκου Πιερρακάκη στην Α’ Αθηνών.

    Όπως όλα δείχνουν, η κάθοδος του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία θα ανακοινωθεί με πάσα επισημότητα μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ταράξει τα νερά στην περιφέρεια της κεντρικής Αθήνας, με αρκετούς να περιμένουν τη μάχη για την πρωτιά, ανάμεσα στον άνθρωπο που άλλαξε την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών και την «αντάρτισσα» Όλγα (Κεφαλογιάννη) που, όπως πιστοποιούν οι δημόσιες δηλώσεις της το τελευταίο διάστημα, δεν χάνει ευκαιρία να αναδείξει την «άλλη άποψη» της, χωρίς ωστόσο, να τα «σπάει» με τον Πρωθυπουργό.

    Τουλάχιστον πριν από την επόμενη μέρα.

    Predator και «Χρυσή Αυγή»

    Ερώτηση: Είναι η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και μιας πλειάδας προσώπων που φέρονται ότι έπεσαν θύματα πολυπλόκαμων μηχανισμών μέσα από κακόβουλα λογισμικά λιγότερο σοβαρή από αυτή της Χρυσής Αυγής;

    Το ρωτώ διότι, αρχίζει και προξενεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι ουδείς αναλαμβάνει τη πολιτική πρωτοβουλία ενοποίησης των σχετικών δικογραφιών, κατά το πρότυπο των διαδικασιών που οδήγησαν στην εξάρθρωση της «ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης» επί Σαμαρά- Δένδια.

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας τι λέει επ’ αυτού;

    Υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα ή συμβαίνει κάτι άλλο;

    Στα συρτάρια του Εισαγγελέα

    Ποιος είναι ο μεγαλοδικηγόρος Αθηνών, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών; Και γιατί η σχετική δικογραφία παραμένει χαμηλά στο συρτάρι του αρμόδιου Εισαγγελέα, όπως καταγγέλλεται;

    Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης και ο «χρησμός» για τον Κώστα Μπακογιάννη

    Τα καλύτερα για τον Κώστα Μπακογιάννη επιφύλαξε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής Δημάρχων κορυφαίων πόλεων του κόσμου κατά του Αντισημιτισμού, την οποία διοργάνωσε ο πρώτος πολίτης της ελληνικής πρωτεύουσας.

    «Όταν συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγους μήνες, κατάλαβα αμέσως ότι είστε ένας πολιτικός με όραμα, με καινοτόμα και με ανοιχτή σκέψη που έχετε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον οδηγώντας την σπουδαία πόλη της Αθήνας μπροστά», λέγεται ότι είπε ο κ. Άνταμς στον Έλληνα ομόλογό του.

    Ίσως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και ποιες συμβουλές έδωσε στον Κώστα Μπακογιάννη ο Δήμαρχος της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται, καθώς πριν, είχε διατελέσει αστυνομικός του NYPD (από την οποία αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Αρχηγού) και για τα θέματα ασφάλειας και καλύτερης αστυνόμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.

    Τόσο για δική του χρήση, όσο και ως επιχειρήματα στις «διαπραγματεύσεις» του «ψηλού» με τα αρμόδια υπουργεία….

    Πάντως,… τα λαμπάκια άναψαν για τα καλά.

    Στο καλύτερο ever χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συντάγματος.

    Νέα Υόρκη γίναμε.

    Τουλάχιστον σε αυτό.

    Ο Γιώργος (Κύρτσος) και ο Γιάννης (Ματζουράνης)

    Τον γνωστό δικηγόρο κ. Γιάννη Ματζουράνη επέλεξε ο Γιώργος Κύρτσος ως «νομικό συμπαραστάτη και καθοδηγητή» στις κινήσεις που έχει βάλει μπρος, σε Ελλάδα και εξωτερικό, αρχής γενομένης από το αίτημα στην ΑΔΑΕ για έλεγχο πιθανής παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του, κατηγορώντας παράλληλα τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για «αντισυνταγματικές κινήσεις που θα καταπέσουν».

    Το (πολιτικά) κακό για τον γνωστό δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή, είναι ότι ο κ. Ματζουράνης, πέρα από δικηγόρος, είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.  

    Υπάρχει ασυμβίβαστο; Όχι. Αλλά, με την κίνησή του αυτή, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, «αποδεικνύει τις πραγματικές του προθέσεις», λένε αρκετοί στην πολιτική «πιάτσα».

    Εστιάζοντας, οι «κακεντρεχείς», και στον όρο «καθοδηγητής», που χρησιμοποίησε ο «Γιώργος» για τον «Γιάννη»….

     

    Διαβάστε επίσης

    Ο Κυριάκος, ο Βασιλιάς και το Tea Time, που το πάει η Κεφαλογιάννη και που η Κεραμέως και τι έχει διαμηνύσει στην Όλγα η οικογένεια Βαρδινογιάννη