• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Ο Κυριάκος, ο Βασιλιάς και το Tea Time, που το πάει η Κεφαλογιάννη και που η Κεραμέως και τι έχει διαμηνύσει στην Όλγα η οικογένεια Βαρδινογιάννη

    • The Predator

    Ο Κυριάκος και ο Βασιλιάς

    Για αύριο το απόγευμα, σε «tea time», είναι κλεισμένο τελικώς, όπως πληροφορείται αρμοδίως η στήλη, το «ραντεβού» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ.

    Mια κίνηση «κόντρα στο πρωτόκολλο με ειδικό βάρος για τον Πρωθυπουργό και τα συμφέροντα της Ελλάδας».

    Αν και το τετ α τετ θα είναι σύντομο, το περιεχόμενό του αναμένεται ότι θα κρίνει πολλά και…για πολλά.

    Aνάμεσά τους και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως ήδη έχει γράψει – και επιμένει- το mononews.

    Το νεότερο από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι, τελικώς, δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μητσοτάκη- Σούνακ, για λόγους οι οποίοι, έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν ήταν σαφείς.

    Αν και, πιθανότατα, η αναβολή της επαφής των δύο Πρωθυπουργών οφείλεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ.

    Με τις απεργίες να «φουντώνουν» μετά το «πακέτο» λιτότητας, καθώς η Γηραιά Αλβιώνα βιώνει πρωτόγνωρη κρίση λόγω της έκρηξης του κόστους ζωής.

    Κάλπες στην Τουρκία- εκλογές στην Ελλάδα

    Την ίδια ώρα, σε συγκοινωνούντα δοχεία εξελίσσονται τα εκλογικά σενάρια και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί σε Ελλάδα και Τουρκία.

    Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα, παραλίγο να «πατήσει το κουμπί» για εκλογές τον Ιανουάριο- με το συγκεκριμένο σενάριο να μην έχει πεταχτεί ακόμα, στο καλάθι των αχρήστων πίσω από το πρωθυπουργικό γραφείο- αυτή τη στιγμή στο «μυαλό του Κυριάκου» -λένε όσοι βάσει της πολυετούς γνώσης της σκέψης του Πρωθυπουργού μπορούν να ανιχνεύσουν το τι μπορεί να σκέφτεται- βρίσκεται μόνο η οικονομία και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

    Αλλά και αυτές στο εσωτερικό της γείτονος.

    Εξηγούμαι.

    Ο Πρωθυπουργός, όπως και το καλοκαίρι, που έφτασε πολύ κοντά στην απόφαση για πρόωρες εκλογές, και τελικώς, αξιολόγησε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη χώρα από την τουρκική απειλή, έτσι και τώρα, δεν θέλει να μείνει η πατρίδα ουσιαστικά ακυβέρνητη στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο κάλπες- σενάριο που είναι και το πιθανότερο βάσει του ισχύοντος εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

    Γι’ αυτό και αναλύει σε βάθος, κάθε πληροφορία που φτάνει από πολύ έγκυρες πηγές, για τα εκλογικά σχέδια Ερντογάν.

    Και τι λένε αυτές οι πληροφορίες;

    Όπως μαθαίνει ο Predator, ο Τούρκος Πρόεδρος προσανατολίζεται να πάει σε εκλογές στις 14 Μαΐου.

    Γιατί;

    Πρώτον, διότι με αυτό τον τρόπο παρακάμπτει τον συνταγματικό σκόπελο που προβλέπει ότι δεν μπορεί να εκλεγεί για τρίτη φορά, εκτός εάν πρόκειται για πρόωρες εκλογές.

    Δεύτερον, φέτος η μεγάλη γιορτή των Μουσουλμάνων, το Μπαϊράμι, πέφτει τέλος Ιουνίου, άρα ο μήνας αυτός αποκλείει κάλπες.

    Τρίτον, οι «παντουρκικές» εξετάσεις για τα εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση προβλέπονται στα μέσα Ιουνίου. Άρα, και αυτός ο μήνας βγαίνει off.

    Τι μένει;

    Ο Μάϊος…

    Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;

    Ότι ο Κυριάκος, πέρα από το σκεπτικό που παραθέσαμε ανωτέρω, φαίνεται να προτιμά ένα καθαρό μετεκλογικό τοπίο στην Τουρκία, ώστε να έχει καταπέσει και το επιχείρημα ότι «ο Ερντογάν απειλεί επειδή στοχεύει στο εσωτερικό ακροατήριο».

    Όπερ μεθερμηνευόμενον;

    Εκλογές στην Ελλάδα μετά από τους ανάλογους εσωτερικούς περιορισμούς- πανελλαδικές, κλπ.

    Στην λήξη της κυβερνητικής θητείας, στην κυριολεξία.

    Ή. Εκλογές πολύ νωρίτερα, με τη μικρότερη δυνατή προεκλογική περίοδο.

    Μητσοτάκης- Δένδιας μαζί …στην Αλβανία

    Κρατήστε δύο ημερομηνίες: 6 και 7 Δεκεμβρίου.

    Μεταβαίνουν στα Τίρανα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία για το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ προχωρημένες.

    Όχι για την υπογραφή συμφωνίας για την από κοινού οριοθέτηση, αλλά για την υπογραφή του συνυποσχετικού για την παραπομπή της διαφοράς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Σημειώστε επίσης, ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγες μέρες νωρίτερα, θα έχει περάσει το κατώφλι του νεοκλασικού της Βασιλίσσης Σοφίας, σε μια συνάντηση που προσομοιάζει σε προπαρασκευαστική, η Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, (Αυτή που προ μηνών, είχε βάλει στη θέση της ο Κερκυραίος όταν η επικεφαλής της Αλβανικής διπλωματίας τόλμησε να ψελλίσει κάτι για «Τσάμηδες»).

    Πάντως, οι πηγές μας σε Μαξίμου και Βασιλίσσης Σοφίας τονίζουν ότι η Αθήνα εξετάζει με ενδιαφέρον- ανησυχία τις πληροφορίες που φτάνουν από τα Τίρανα για εθνικιστικούς κύκλους, οι οποίοι προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις κατά την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας, κυρίως στην Βόρειο Ήπειρο (Νότιο Αλβανία) όπου αναμένεται να μεταβεί ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ, σε μια ουσιαστική κίνηση υπέρ της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και των δικαιωμάτων της, που, μεταξύ μας, δεν είναι και στα καλύτερά τους…

    Α, και να μην το ξεχάσω.

    Μητσοτάκης και Δένδιας θα βρεθούν δίπλα- δίπλα και πάλι σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό (η πιο πρόσφατη ήταν στις ΗΠΑ τον Μάιο του 22), προκαλώντας «βέρτιγκο» στους «καλοθελητές», εντός και εκτός κυβέρνησης, που παίρνουν όρκους για «δύο γραμμές» στην εξωτερική πολιτική.

    Σημειώστε ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός, το αμέσως προσεχές διάστημα, διόλου τυχαία, όπως με πληροφορεί πηγή- πιο έγκυρη δεν γίνεται- στο Μέγαρο Μαξίμου, προγραμματίζει ταξίδια στη Γαλλία και την Ισπανία.

    Που το πάει η Όλγα;

    Ξαναχτύπησε η Όλγα Κεφαλογιάννη!

    Για πολλοστή φορά, προδήλως στο πλαίσιο συγκεκριμένης προσωπικής στρατηγικής που έχει εκπονήσει για την επόμενη μέρα, η βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, -που παρεμπίπτοντος συνεδριάζει αύριο για τις παρακολουθήσεις, με βέβαιη τουλάχιστον την παρουσία Γρηγόρη Δημητριάδη- έριξε τις «ταβανόπροκές» της. Χαρακτήρισε προβληματική τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση του παρακολουθούμενου που θεσπίστηκε, θυμίζω, από την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Ευτυχώς που είχε το θάρρος να πει την τροπολογία «που ψηφίσαμε»…

    Και δεν έμεινε εκεί.

    «Άδειασε» τον Κυριάκο και για τη φράση «αριστεροί του χαβιαριού και της σαμπάνιας», που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός προκειμένου να σχολιάσει την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ στο «καλάθι του νοικοκυριού».

    Η κ. Κεφαλογιάννη, προδήλως σε άλλο μήκος κύματος, δήλωσε, ευθέως, ότι εκείνη δεν θα τη χρησιμοποιούσε.

    Αποστάσεις πήρε και στο θέμα της πρώτης κατοικίας, εκτιμώντας ότι «θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατεύεται».

    Δεν ξέρουμε που το πάει η Όλγα.

    Αν και κάτι υποψιαζόμαστε.

    Πάντως, προσώρας, εκτός από αύξηση των ποσοστών της στην εκλογική της περιφέρεια, έχει καταφέρει να αποτελεί πρωτοσέλιδο γνωστής για τα μη φιλικά προς τον Κυριάκο συναισθήματα- θέσεις καθημερινής εφημερίδας.

    Για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνουν με νόημα κυβερνητικές πηγές.

    Παντως η οικογένεια Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες μαρτυρίες,  έχει διαμηνύσει στην Όλγα οτι “εμεις δεν ανακατευόμαστε στην πολιτική σκακιέρα. Βγάλτα πέρα μόνη σου”.

     

    Ο Κωστής και ο δαιμόνιος Παύλος 

    Απλα να σας θυμίζω οτι Γιώργος Βαρδινογιάννης και Κυριάκος Μητσοτάκης ηταν συμμαθητές στο Κολέγιο Αθηνών και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις.

    Για να σας φρεσκάρω την μνήμη το 1977 οταν ο Κωστής Μητσοτάκης δημιουργησε το κόμμα των Φιλελευθερων, ο αείμνηστος Παύλος Βαρδινογιάννης πηγε στο σπίτι του και οι δυο άνδρες συμφώνησαν να κατέβουν μαζί στις εκλογές.

    Προσέξτε.

    Ο Παύλος πήγε στο σπίτι του Μητσοτάκη και οχι το αντίθετο…

    Αρα άπαντες καταλαβαίνουν τις σχέσεις των δυο οικογενειών.

    Το  Κόμμα των Νεοφιλελευθέρων εξέλεξε στις εκλογές του 1977 δυο βουλευτές, τον ίδιο τον Μητσοτάκη και τον Παύλο Βαρδινογιάννη.

    Για οσους δεν θυμόνται στο βιβλίο του Η αλήθεια και το μέλλον, ο Παύλος Βαρδινογιάννης αναφέρει ότι τη Δευτέρα 18 Απριλίου 1967 επισκέφθηκε τον Γεώργιο Παπανδρέου στο Καστρί και του παρουσίασε στοιχεία για το στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου, που προέκυπταν από τα πρακτικά του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που είχε συνεδριάσει Μάρτιο και Απρίλιο τρεις φορές με μοναδικό αντικείμενο «εκλογές» και του επισήμανε ότι τα άρματα μάχης που είχαν έρθει στην Αθήνα από μονάδες της Βόρειας Ελλάδας για την εορτή της 25ης Μαρτίου παρέμεναν παράνομα στο Γουδί.

    Και που …η Νίκη

    Πάντως, η Όλγα δεν «παίζει» μόνη της στο «γυναικείο» ηγετικό κομμάτι του κυβερνώντος κόμματος.

    Μην ξεχνάτε και τη Νίκη Κεραμέως.

     Η οποία μπορεί να μην είναι αλάνθαστη στα της Παιδείας γενικά, έκανε ωστόσο, κίνηση «ματ» με τη συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων.

    Όχι μόνο σε αυστηρά εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και…σε προσωπικό-πολιτικό. Μαθαίνουμε ότι στην Πρεσβεία (μία είναι η Πρεσβεία που έλεγε και ο μακαρίτης) «στάζουν μέλι» για την Νίκη, η οποία, by the way, έχει «καβατζώσει» την τρίτη θέση στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και ..πάει γι’ άλλα.

    Όπως δείχνουν και οι όλο και συχνότερες παρουσίες της δίπλα στον Πρωθυπουργό- βλέπε περιοδεία στην Αχαΐα.

    Άσε που, μετά τη συνεργασία με κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σειρά ανάλογων από το Ηνωμένο Βασίλειο…

    Ο Τζαβάρας, τα ….προβλήματα υγείας και οι «Εισαγγελικές Αρχές που κλώθουν»

    Θα μάθατε- υποθέτω- ότι ο βουλευτής Ηλείας και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Κωστας Τζαβάρας δεν θα παραστεί στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση- στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, το σημειώνουμε εκ νέου, σίγουρα θα δώσει το «παρών» ο Γρηγόρης  Δημητριάδης.

    Οι ακριβείς-πραγματικοί λόγοι αυτής της εξέλιξης κινούνται στη ζώνη …του κοινοβουλευτικού λυκόφωτος.

    Καθώς η μια άποψη είναι ότι ο βουλευτής, ο οποίος έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη και δημοσίως διαφορετική άποψη από την επίσημη κυβερνητική γραμμή- κυρίως για το απόρρητο των διαδικασιών- επικαλέστηκε προβλήματα υγείας.

    Η άλλη, ότι αυτό δεν ισχύει και, αντιθέτως, ο εξ Ηλείας ορμώμενος πρώην Υπουργός και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, είναι «έξαλλος» με τη συγκεκριμένη διαρροή.

    Με ανθρώπους κοντά του να υπογραμμίζουν ότι «έβαλε πάνω απ’ όλα την παράταξη και δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά και να μην αποστεί από τις αρχές που για δεκαετίες υπηρετεί».

    Με άλλες πηγές, πιο κοντά στην Ηρώδου του Αττικού, να σημειώνουν με νόημα ότι «ουδέποτε τέθηκε θέμα διαγραφής Τζαβάρα, έτσι κι αλλιώς, ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές»

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον, κατά τη γνώμη της στήλης, και δεν αποκλείεται να σχετίζεται και με τις εξελίξεις, είναι το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ισ. Ντογιάκος, ο οποίος διερευνά τις υποθέσεις-καταγγελίες των παρακολουθήσεων, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, «άδειασε» δημοσίως τον Κ. Τζαβάρα, λέγοντας με νόημα «οι εισαγγελείς δεν κλώθουν, αλλά διερευνούν».

    Τι προκάλεσε τη μήνιν Ντογιάκου;

    Προηγούμενη δήλωση Τζαβάρα, σύμφωνα με τον οποίο, «από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση, και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση»

    Που έγινε η δήλωση Τζαβάρα;

    «Στο Κόκκινο», το ραδιόφωνο που δεν κρύβει την ταύτιση του με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για να έχετε και ένα ακόμα κομμάτι του παζλ, σας λέμε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στη Θεσμών και Διαφάνειας ήταν- είναι «10-9»….

    Όπως, επίσης, να ξέρετε ότι στα «ραντάρ» Ντογιάκου και των εισαγγελέων Αγγ. Τριανταφύλλου και Κων. Σπυρόπουλου-οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες υπό απόλυτη μυστικότητα εξετάζοντας μάρτυρες- έχουν μπει παράγοντες της ΕΥΠ ακόμα και …αστυνομικοί, στελέχη των εταιρειών που φέρονται να εμπλέκονται, αλλά και λογαριασμοί και συμβάσεις, όχι μόνο της τελευταίας τριετίας….

    Με την Αγία Παρασκευή να εξελίσσεται σε προάστιο …με μεγάλη ζήτηση…

    Ο Σταϊκούρας, ο Πλεύρης και η Δόμνα

    Στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, στις αρχές της εβδομάδας, είχαμε μια «παρέλαση» Υπουργών, με αφορμή την παρουσία τους στην Ολομέλεια.

    Σταϊκούρας, Πλεύρης και Δόμνα Μιχαηλίδου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

    Το «κακό» είναι ότι η βαριά επικαιρότητα (προϋπολογισμός, Κιβωτός του Κόσμου κλπ) δεν άφησαν περιθώρια για πιο … juicy αναφορές.

    Ξέρετε, υποκλοπές, εκλογές…

    Πάντως, από … τα αριστερά της αίθουσας, σχολιάστηκε το γεγονός ότι «είχαν μήνες να έρθουν να μας μιλήσουν, όσο πλησιάζουν οι κάλπες, θα μας θυμούνται και συχνότερα».

    Το λες και «καρφί».

    Από την άλλη πλευρά πάντως, ο Σταϊκούρας αποστομώνει με έργα.

    Όπως η έγκριση της δεύτερης δόσης προς την Ελλάδα από την Ε.Ε. για το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα συγχαρητήρια του συνόλου της ευρωπαϊκής ηγεσίας για τη δουλειά στα προαπαιτούμενα, και η γενικότερη πορεία της οικονομίας.

    Το ίδιο και ο Πλεύρης.

    Ο οποίος «βγαίνει μπροστά», όχι μόνο εξαιτίας του υπέρβαρου χαρτοφυλακίου του, αλλά και απέναντι σε κεντρικά «χτυπήματα» εναντίον της Κυβέρνησης, όπως οι καταγγελίες για παρακολουθήσεις, καθώς και σε ζητήματα που «καίνε», όπως αυτό της Κιβωτού του Κόσμου.

    Άσε που τάχιστα, έρχεται στην Ολομέλεια και το σχέδιο νόμου για το ΕΣΥ και τα εργασιακά των γιατρών, στο οποίο η Κυβέρνηση δίνει ύψιστη σημασία, με τον Πρωθυπουργό να διαμηνύει πως η Υγεία θα είναι κορυφαία του προτεραιότητα και την επόμενη μέρα

    Για τη Δόμνα, τι να πεις.

    Στην περίπτωσή της μοιάζει να επιβεβαιώνεται απολύτως το «positive effects of negative publicity».

    Το οποίο φαίνεται ότι θα ισχύσει και στους δύσκολους κάβους του Πειραιά.

    Ο Αλέξης, η Ιωάννα και …ο Τζίμης Πανούσης

    Ο Predator, θα υποκλίνονταν στον Αλέξη Τσίπρα αν πήγαινε στην Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το σπίτι της λόγω χρέους προς τράπεζα, χωρίς τηλεοπτικές κάμερες.

    Κι αν έλεγε ένα mea culpa για τις χιλιάδες εξώσεις που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και για τους ξυλοδαρμούς όσων αντιδρούσαν.

    Αλήθεια, τι απέγινε εκείνος ο Λαφαζάνης;

    Όχι μόνο με τις καταγγελίες για πλειστηριασμούς επί της «πρώτης φορά Αριστερά», και …τη σκάλα στην Πανεπιστημίου, έξω από γνωστό δικηγορικό γραφείο, κατά την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών;

    Ο Αλέξης, πάντως, με τον «ανένδοτο μπροστά στις κάμερες», μάλλον επιβεβαιώνει τον αξέχαστο Τζίμη Πανούση που είχε πει για εκείνον ότι είναι ικανός για όλα.

    Και όλους αυτούς, ακόμα και κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι ο «Πρόεδρος έχει δύσκολο αγώνα μπροστά του, διότι, με αυτά και με τα άλλα, δεν καταφέρνει να πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική λύση. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν ακούει τις προτάσεις μας, μένει στην εικόνα, τη δική μας εικόνα, που δεν διαφέρει πολύ από αυτή του παρελθόντος».

    Του «όχι σε όλα» θα προσθέταμε.

    Ο Ευκλείδης και οι αποκαλύψεις

    Όσο για τον Τσακαλώτο, που την «έπεσε» στον Κώστας Χατζηδάκης για τους πλειστηριασμούς, καλό θα ήταν να κρατά και καμιά «ομπρέλα».

    Διότι, το scripta manent βρίσκεται στα πρακτικά της Βουλής.

    Τα υπόλοιπα είναι verba volant….

    Α, και μην το ξεχάσω.

    Ποια είναι η θέση του Ευκλείδη για τις αποκαλύψεις της φίλα προσκείμενης στην Κουμουνδούρου κυριακάτικης εφημερίδας;

    Γιατί, αν δεν με απατά η μνήμη (ελέφαντα) μου, ο πρώην υπουργός με το κόκκινο σακίδιο, διετέλεσε, για κάποιους εκδότες της αριστερής όχθης, «το καλό παιδί των συμφερόντων και της διαπλοκής»

    Αφωνίες…

    Άλλοι, πάλι, προτιμούν τις ευθείες βολές.

    Όπως ο Δημήτρης Στούμπος, πρώην διευθυντής της Αυγής και υποψήφιος βουλευτής.

    Οι αποκαλύψεις χρειάζονται τεκμηρίωση, έλεγε τις προάλλες, ταυτιζόμενος, επί της ουσίας, με την θέση της Κυβέρνησης.

    Τα «συντροφικά μαχαιρώματα» δεν έχουν τέλος…

    Πάντως, τον Απ. Γκλέτσο τον έπεισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο Τσίπρας είναι ένας σύγχρονος ηγέτης και όχι κομπλεξικός», τονίζει σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο ηθοποιός- πολιτικός- δήμαρχος-επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

    Εδώ, βάζω Τελεία (όπως τιτλοφορείτο το κόμμα Γκλέτσου).

    Της…επανακρατικοποίησης

    Και μιας και ο λόγος για την αξιωματική αντιπολίτευση.

    Μάλλον σοκαριστικά πρέπει να ήταν τα μαντάτα για τα αποτελέσματα στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τον πρόεδρο Αλέξη.

    Η συνδικαλιστική οργάνωση που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ (και το ΠΑΣΟΚ) έχασε τέσσερις έδρες στις κάλπες της Ένωσης Τεχνικών.

    Ενώ, στα ορυχεία Μεγαλούπολης η φίλα προσκείμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση παράταξη έλαβε 11,5% έναντι 88, 5% της ΔΑΚΕ.

    Επανακρατικοποίηση ΔΕΗ- Στασσής σημειώσατε 2.

    «Άγαμος θύτης» για το ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης;

    Ποιόν εισηγούνται στον Πρόεδρο Αλέξη για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης;

    Τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη!

    Αυτόν που (να ναι καλά το αρχείο μου) ενόψει του δημοψηφίσματος του 2015, είχε δηλώσει: «Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας να ψηφίσουμε “όχι”. Υπάρχουν οι ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βγαίνουν να μιλήσουν.

    Τους περιμένω να μιλήσουν.

    Ο κομματικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ προήλθε από το ΚΚΕ.

    Δεν πρέπει να μας διχάσουν.

    Δεν είμαστε με το σχιζοφρενικό μυαλό του Ζαχαριάδη για να επαναληφθεί αυτό το πράγμα».

    «Άγαμοι Θύται»…

    «Benny» versus «ΓΑΠ»

    «Η χώρα έχει ανάγκη από πολύ μεγάλες συναινέσεις για να διαχειριστεί τις προκλήσεις, κυρίως στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

    Τάδε έφη Ευ. Βενιζέλος.

    «Τα μεγάλα λόγια δεν μπορούν να αποσιωπήσουν ή να αποκρύψουν την ένδοια (sic) ως προς το παραγόμενο αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου».

    Τάδε έφη Γ. Παπανδρέου.

    Διαλέγετε και παίρνετε.

    Τα ποσοστά … της δικαίωσης

    Άφησα για το τέλος την ευλογία …στα γένια (που δεν έχει) της στήλης.

    Την προηγούμενη Κυριακή, διαβάσατε πρώτοι τα βασικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα.

    Σας λέγαμε για αλώβητη πρωτιά της ΝΔ και την εικόνα υπεροχής στην αξιολόγηση του Πρωθυπουργού, παρά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις». Και για «φθορά» της Κυβέρνησης μέχρι την μία ποσοστιαία μονάδα.

    Το «κοντέρ», τελικά,  έδειξε 0,4% στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA και 0,5% στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

    Σας λέγαμε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ «εισπράττουν οφέλη με δεκαδικά ψηφία».

    Και τα ευρήματα επιβεβαίωσαν «αύξηση» 0,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Metron Analysis και μηδέν (0) σε αυτή της Pulse.

    …και η ανησυχία του Νίκου Ανδρουλάκη

    Σε αυτό που …πέσαμε έξω είναι η νέα μείωση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (11,3%, 0,6% από την προηγούμενη μέτρηση της Metron Analysis).

    Αυτά που «άναψαν φωτιές» στο στενό επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη, λένε στο Predator οι …τοίχοι της Χαριλάου Τρικούπη, είναι:

    πρώτον, ότι πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αξιολογούν ως ήσσονος σημασίας την υπόθεση των υποκλοπών.

    Σχεδόν οι μισοί που ψήφισαν το κόμμα το 2019 τάσσονται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

    Και… το χειρότερο για το επιχείρημα Ανδρουλάκη «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» για πρωθυπουργός, οι αυτοαποκαλούμενοι κεντρώοι ψηφοφόροι θεωρούν τον πρόεδρο της ΝΔ ως τον καταλληλότερο για την αντιμετώπιση των περισσότερων από τα βασικά τους προβλήματα.

    Με τη βελτίωση να είναι εντυπωσιακή στο οικονομικό κλίμα και την ψυχολογία στους κόλπους των συνταξιούχων- άλλοτε προνομιακή κοινωνική ομάδα για το ΠΑΣΟΚ- ενόψει των αυξήσεων στις συντάξεις.

    Οι πηγές του Predator στους δημοσκοπικούς κύκλους εστίαζαν και στο γεγονός ότι « όσο πηγαίνουμε προς την προεκλογική περίοδο, οι εισροές προς το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σταδιακά μειώνονται, καθώς, οι δύο μονομάχοι συσπειρώνονται».

    Δύσκολη άσκηση, λένε, να κρατήσει ο Ανδρουλάκης τα ανεβασμένα, έναντι του παρελθόντος, ποσοστά όταν ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική περίοδος.

    Για να δούμε, ποιος θα έχει δίκαιο.

    Γιατί, πολλάκις (προσοχή στην ορθογραφία) οι φίλοι μας των πολιτικών προγνώσεων «έφαγαν» τα μούτρα τους.

    Κι εδώ και στο εξωτερικό.

    Το βέβαιον είναι ότι, αν αφαιρέσεις την «τρικυμία» που προκάλεσαν σε ψηφοφόρους κάποιες…τεθλασμένες δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μεγάλα θέματα, δείχνει να εκτιμάται η στρατηγική της θεσμικής αντιπολίτευσης -ως αντίβαρο στον λαϊκισμό- την οποία έχει υιοθετήσει ανεπιστρεπτί, ο κ. Ανδρουλάκης.

    Ο εθελοντισμός του ΠΑΣΟΚ και η Κ. Λάσπα

    Ωστόσο, οι κακές γλώσσες- δεν είναι και λίγες, ακόμα και στις παρυφές της Χαριλάου Τρικούπη- δεν παραλείπουν να αποδομούν επιλογές «έκπληξη» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως αυτή με την οποία ο κ. Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της ανάθεσης αρμοδιοτήτων στους (στις) νέους (ες) τομεάρχες του κόμματος, τοποθέτησε ως επικεφαλής του Εθελοντισμού του κινήματος τη γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα!

    Οι κινούμενοι σε πολιτικές ατραπούς παράλληλες -αν όχι αντίθετες με τον Πρόεδρο- βάζουν στο «κάδρο» την συγκεκριμένη επιλογή.

    Επικαλούμενοι την όχι και τόσο «σοσιαλιστική» αγορά, το μακρινό-μνημονιακό  2015, από το ζεύγος Λάσπα- Νικολόπουλου του νησιού «των σκαφάτων» Υδρούσα ή Κατραμονήσι, απέναντι από τη Βούλα.

    Άλλοι, θυμήθηκαν τις περιπέτειες με τις…ξαπλώστρες στη Μύκονο, ακόμα και τη σύλληψη του κ. Νικολόπουλου, το 2020, όταν, μεσούσης της πανδημίας, σέρβιρε κανονικά …σουβλάκια και αλκοόλ σε μαγαζί συνιδιοκτησίας του στη Δεξαμενή. (Με τον ίδιο να απαθανατίζει τις…χειροπέδες που του πέρασαν οι Αρχές, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram).

    Κακίες, έχουμε να πούμε εμείς.

    Προτείνουμε, ωστόσο, στον Πρόεδρο Νίκο, η «φιτ» κα. Λάσπα να φροντίσει, εθελοντικά πάντα, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να αποκτήσουν, αν όχι κοιλιακούς «φέτες» σαν τους δικούς της, τουλάχιστον καλύτερη και υγιέστερη δημόσια εικόνα.

    Τη χρειάζεται ο τόπος.

    (Υ.Γ: Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το «άνοιγμα» Ανδρουλάκη στην κοινωνία και τους νέους (ες), όπως και την ένταξη στον… κομματικό σωλήνα προσώπων που ουδέποτε ανήκαν σε αυτόν.

    Μέσα από βαριά βιογραφικά, όπως του Παν. Δουδωνή και άλλων)

    Και να κλείσουμε με την επίκαιρη ιστορική αναφορά.

    Στις 27 Νοεμβρίου του 1952, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς Πλουμπίδης «είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας».

    Σαν σήμερα….

    Διαβάστε επίσης

    Η «παπανδρεϊκή» αποθέωση στον Άδωνι, ο ασκεπής κ. Πάτσης και γιατί ο Βορίδης άρχισε τα καρφώματα