• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Η «παπανδρεϊκή» αποθέωση στον Άδωνι, ο ασκεπής κ. Πάτσης και γιατί ο Βορίδης άρχισε τα καρφώματα

    • The Predator

    Ο «ασκεπής» κ. Πάτσης

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης αν μη τι άλλο κυκλοφορεί καθημερινά άνετος ωραίος και κυρίως ασκεπής…

    Ως γνωστόν ο κ. Πάτσης, μεταξύ άλλων, είναι λάτρης των δυο τροχών και για τις καθημερινές μετακινήσεις του χρησιμοποιεί μοτοσικλέτα, την οποία όμως οδηγεί… ασκεπής… χωρίς κράνος.

    Και μάλιστα τον πετύχαμε τουλάχιστον τρεις φορές στο κέντρο της Αθήνας, πέριξ της Βουλής!

    Μάλιστα τη μια φορά είχε και συνεπιβάτη που δεν θα έπρεπε να ανεβαίνει σε μηχανή, επίσης χωρίς κράνος.

    Φανταζόμαστε ότι δεν θα φέρνει σε δύσκολη θέση τους αστυνομικούς στη Βουλή, καθώς έχει δοθεί αυστηρή εντολή από τον ΠτΒ να μην μπαινοβγαίνει κανένας χωρίς κράνος στο Κοινοβούλιο…

    Θα φορέσει κελεμπίες ο «Αβραμό»;

    Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να «κρεμάσει τα κοστούμια του» και να βάλει φόρμες ώστε να απολαύσει τις «δάφνες του».

    Απεναντίας βρίσκεται σε μεγάλη κινητικότητα πραγματοποιώντας συνεχώς συναντήσεις με γαλάζια στελέχη και βουλευτές σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα του.

    Προς το παρόν έχει στα πλάνα του έχει δυο επιλογές.

    Ή θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στην A’ Αθηνών και για αυτό κάνει αναγνωριστικές κινήσεις προκειμένου να χαρτογραφήσει τα «ναρκοπέδια», ή θα ετοιμάσει βαλίτσες για να αναλάβει καθήκοντα Ειδικού Απεσταλμένου της Ε.Ε. στον Περσικό Κόλπο.

    Πάντως από ότι μου λένε βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να εμπλουτίσει την γκαρνταρόμπα του και με… κελεμπίες!

    Άδωνις-Πολάκης: 1-0

    Ως προσωπική ήττα του Παύλου Πολάκη χρεώνεται η θριαμβευτική νίκη της Ρένας Βασιλάκη στην προεδρεία της Παγκρήτιας Ένωσης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αψύς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ενθέρμως το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πετράκη το οποίο δεν πήγε καλά.

    Εμείς πάντως δεν υιοθετούμε τις κακές γλώσσες που λένε ότι θα μπορούσε να πάει καλύτερα αν δεν τον στήριζε ο Πολάκης.

    Εκείνο, όμως, που σίγουρα πρέπει να τρέλανε τον Πολάκη ήταν το γεγονός ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία νικήθηκε κατά κράτος από τον Άδωνι Γεωργιάδη αφού η Ρένα Βασιλάκη είναι πολύ καλή του φίλη και τη στήριξε με όλες τις δυνάμεις του. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Άδωνις αναγνωρίζει και τιμά τις φιλίες του.

    Ο Ανδρουλάκης «ξορκίζει» αποστάτες στο ΠΑΣΟΚ…

    «Φυλάει τα ρούχα του» πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς με τόσα που συμβαίνουν γύρω του δεν ξέρεις ποτέ τι ξημερώνει. Μέσα στα τόσα σενάρια που κυκλοφορούν για το τι μπορεί να συμβεί μετά την πρώτη Κυριακή των εθνικών εκλογών κυκλοφορεί και το εξής: εκλεγμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπροστά στο ενδεχόμενο να μην χάσουν την έδρα τους στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να στηρίξουν τον σχηματισμό κυβέρνησης άλλων κομμάτων.

    Αν συμβεί κάτι τέτοιο η ιστορία δεν θα επιστρέψει απλώς σαν φάρσα… Μπροστά στον «φόβο των Ιουδαίων», ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε ο άνθρωπος το αυτονόητο: «Η δημοκρατική παράταξη ονόμασε αυτή τη διαδικασία αποστασία. Όσοι, λοιπόν, σκέφτονται τέτοια σενάρια, ας θυμηθούν το τέλος των αποστατών».

    Υπάρχουν άραγε υποψίες για τέτοια στελέχη στο ΠΑΣΟΚ; Αν ναι, τότε «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»… έτσι και αλλιώς τα ψηφοδέλτια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη…

    Ο Βορίδης άρχισε τα «καρφώματα»

    Ως μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες στα «μαρμαρένια αλώνια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ερμηνεύτηκαν τα όσα είπε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης.

    Ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε, σφόδρα αντίθετος στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας των δήμων.

    Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

    Έβαλε στο στόχαστρο του και συγκεκριμένους δημάρχους που προσλαμβάνουν υπαλλήλους ως συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για να καλύψουν μια έκτακτη και πρόσκαιρη ανάγκη και μετά παρατείνουν τις συμβάσεις τους.

    «Τι θέλετε, να επιστρέψουμε στην εποχή που οι διορισμοί γίνονταν με ραβασάκια των κομματικών οργανώσεων;», αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

    Μάλιστα προσέθεσε ακόμη ένα κομματάκι στο παζλ των δημάρχων που φωτογράφησε λέγοντας με νόημα «το έκτακτο προσωπικό που παρέλαβα ήταν 9.000, σήμερα είναι 24.000 και κάποιοι λένε ότι δεν τους φτάνει».

    Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε; που έλεγε και η Κατερινούλα η Στανίση.

    Η «παπανδρεϊκή» αποθέωση του Άδωνι

    Το να αποθεώνει ένα Παπανδρέου τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν είναι λίγο.

    Αν μη τι άλλο σημαίνει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κάτι κάνει καλά.

    Ο λόγος για τον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος «ύμνησε» τον Άδωνι για την πρωτοβουλία του με το «Καλάθι του νοικοκυριού».

    Έγραψε λοιπόν σε άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου: «Για τις τιμές των απαραίτητων αγαθών κατανάλωσης, η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια πρωτότυπη και ως τώρα εξόχως πετυχημένη πολιτική. Το λέω χωρίς κομματικές παρωπίδες» και προσθέτει στο ίδιο ύφος «Το μοντέλο ελέγχου τιμών που βαφτίστηκε ‘το καλάθι του νοικοκυριού’ είναι παράδειγμα έξυπνης οικονομικής πολιτικής. Έξυπνης επειδή ως τώρα δείχνει ότι έχει πετύχει, και χωρίς κρατικά έξοδα.

    Μια πολιτική ευέλικτη, που αναπροσαρμόζεται κάθε εβδομάδα και ανταποκρίνεται με αυτόν τον τρόπο της ταχύτητας στην απίστευτη ρευστότητα των σημερινών αγορών. Έχει το επιπλέον ατού ότι δεν αλλοιώνει τα θετικά της αγοράς, εφαρμόζεται με ευκολία, χωρίς να χρειάζεται το κράτος να στήσει μια ολόκληρη γραφειοκρατία από ελεγκτές».

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στα ίσια μέσω twitter «Τον @NicosPapandreou δεν τον γνωρίζω ιδιαιτέρως. Τον εκτιμώ ως έναν έξυπνο άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση είναι ο πρώτος που έγραψε ένα άρθρο με καθαρά οικονομικούς όρους και κατάλαβε ποια είναι η χρησιμότητα και ο τρόπος λειτουργίας του καλαθιού. Διαβάστε το έχει ενδιαφέρον!».

    Διαβάστε επίσης:

    Τα κρίσιμα ραντεβού Μητσοτάκη-Καρόλου-Σούνακ, τα γαλλικά του Δένδια (φωτό) και ο επιχειρηματίας των παρακολουθήσεων, τα λεφτά και ο Τσίπρας