• Φωτογραφία της παραπολιτικής στήλης The Predator

    Predator

    Τα κρίσιμα ραντεβού Μητσοτάκη-Καρόλου-Σούνακ, τα γαλλικά του Δένδια (φωτό) και ο επιχειρηματίας των παρακολουθήσεων, τα λεφτά και ο Τσίπρας

    • The Predator

    Ο Κυριάκος, ο Σούνακ, ο Κάρολος και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

    «Έκλεισε» η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ.

    Θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, στις 26 με 29 του μηνός, οπότε ο Έλληνας ηγέτης αναμένεται ότι θα μεταβεί στο Λονδίνο.

    Πέρα από το τεράστιο ενδιαφέρον της επίσκεψης για τα ελληνοτουρκικά, την Αν. Μεσόγειο, τα εξοπλιστικά, το Κυπριακό, τις επενδύσεις, το roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley, αλλά και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού (ναι είναι τεράστιο ζήτημα για την κυβέρνηση), σύμφωνα με πληροφορίες του Predator, αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Και στην κατεύθυνση αυτή, καταλύτη, λένε οι γνωρίζοντες, θα αποτελέσει η «χημεία» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο.

    Πρώτο δείγμα η εκτός κάθε πρωτοκόλλου ολιγόλεπτη συνάντηση των δύο ανδρών στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

    Φλος Ρουαγιάλ!

    Τα «γαλλικά» του ευγενούς Κερκυραίου

    Για το τι έγινε στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια στη Λιβύη θα έχετε διαβάσει πολλά.

    Σήμερα το Predator σας παρουσιάζει άγνωστα στιγμιότυπα -και φωτογραφίες- μέσα από το κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας αξιωματούχος.

    Κατ’ αρχήν, την παραίνεση-εντολή του υπεύθυνου ασφαλείας του Υπουργού, ο οποίος, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η τροχοδρόμηση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, διεμήνυσε στους επιβαίνοντες: Μείνετε στις θέσεις σας.

    Δείγμα ότι η ενημέρωση της ελληνικής αντιπροσωπείας για το «σπάσιμο» της συμφωνίας από την πλευρά της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, ήταν άμεση.

    Το κυβερνητικό αεροσκάφος- και φυσικά ο Υπουργός Εξωτερικών- δεν έμεινε επί μιάμιση ώρα «εγκλωβισμένο στο ίδιο σημείο», όπως γράφτηκε.

    Κατευθύνθηκε εκ νέου προς τον διάδρομο απογείωσης, επέστρεψε εκ νέου στο αρχικό σημείο όπου θεωρητικά, θα γίνονταν η αποβίβαση και μετακινήθηκε πάλι προς σημείο κοντά στον διάδρομο απογείωσης, όπου και παρέμεινε όντως για αρκετά λεπτά πριν απογειωθεί προς τον τελικό του προορισμό.

    Γιατί συνέβη αυτό;

    Φαίνεται πως αρχικά, έπιαναν τόπο τα «γαλλικά» του σχεδόν πάντα ευγενούς Δένδια στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου Μένφι για την εκβιαστική παρουσία- παγίδα Μανγκούς (της ΥΠΕΞ της φιλοτουρκικής κυβέρνησης) στην αίθουσα VIP.

    «Γαλλικά» που προκάλεσε το γεγονός ότι ο Λίβυος ηγέτης, αν και είχε παρακαλέσει τον κ. Δένδια να συναντηθούν στην Τρίπολη και να μην μεταβεί μόνο στην Βεγγάζη, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τους όρους της προηγούμενης συμφωνίας με τον Έλληνα αξιωματούχο για «καμία επαφή με την μεταβατική κυβέρνηση που υπέγραψε τα μνημόνια με την Τουρκία».

    Ο κίνδυνος για έλλειψη καυσίμων

    Στη συνέχεια, ο πιλότος βγαίνει από το πιλοτήριο και συνομιλεί με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

    Από την ολιγόλεπτη ενημέρωση προκύπτει ότι είναι ελεγχόμενος ο κίνδυνος να ξεμείνει από καύσιμα το αεροσκάφος στην περίπτωση που ακολουθούσε εναλλακτική διαδρομή.

    Το πολιτικό O.K. Δένδια δίνεται.

    Και έτσι άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για την συνέχιση της επίσκεψης με τους όρους που είχε θέσει η ελληνική πλευρά.

    Ο επικεφαλής της διπλωματίας σημειώνει με νόημα: «κανείς δεν θα μου υποδείξει με ποιον θα συναντηθώ»

    Νίκος Δένδιας
    Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό

    Οι παρακολουθήσεις, ο επιχειρηματίας και… ο Αλέξης

    Επανέρχονται οι φήμες (;) για γνωστό επιχειρηματία ο οποίος εμπλέκεται με τις υποκλοπές και, μέσω εταιρείας στην οποία συμμετείχε, φέρεται να έδωσε κατά το πρόσφατο παρελθόν, τεράστιο, βάσει των τιμών της αγοράς, «διαφημιστικό» πακέτο σε μέσο ενημέρωσης που πρωταγωνιστεί σήμερα στις «αποκαλύψεις» για τις λίστες των φερόμενων ως παρακολουθούμενων.

    Αδιευκρίνιστο παραμένει αν πρόκειται για τον ίδιον επιχειρηματία ο οποίος, ακόμα και τώρα, φέρεται να «χρηματοδοτεί τις αποκαλύψεις», έχοντας κοινωνικές σχέσεις (κάτι που δεν είναι απαραιτήτως μεμπτό) και με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συριζαίος φίλος της στήλης με τον οποίο επικοινωνήσαμε, παρά το κατανυκτικό κλίμα της πορείας του Πολυτεχνείου στην οποία βρίσκονταν, στο άκουσμα της «είδησης» έβαλε τα γέλια…

    Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον οποίο απευθυνθήκαμε, ούτε το τηλέφωνο σήκωσε, ούτε στο σχετικό τηλεφωνικό μήνυμα που αφήσαμε απάντησε.

    Κρίμα…

    Ο Γρηγόρης Δημητριάδης και το κώλυμα των εναγόμενων

    Μιας και είμαστε σε mood παρακολουθήσεων να σας ενημερώσω ότι η νέα δίκη επί της αγωγής που είχε καταθέσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδης εναντίον υπεύθυνων ΜΜΕ για τα εις βάρος του δημοσιεύματα, προσδιορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου του…2024.

    Αιτία;

    Το κώλυμα που δήλωσαν (όλοι!) οι δικηγόροι των εναγόμενων…

    Magnifique!

    Νέες δημοσκοπήσες

    Νέες δημοσκοπήσεις έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου -και πιθανώς τα υπόλοιπα κομματικά επιτελεία.

    Δημοσκοπήσεις που θα δουν και το φως της δημοσιότητας.

    Τι προκύπτει;

    Η πρωτιά της ΝΔ παραμένει σχεδόν αλώβητη από τις «αποκαλύψεις» για τις λίστες των παρακολουθήσεων.

    Οι απώλειες είναι της τάξεως του στατιστικού λάθους (1-1,5%).

    Με τον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να «εισπράττουν» οφέλη με δεκαδικά ψηφία.

    Άρα;

    Οι επόμενες κάλπες θα κριθούν πρωτίστως από τη διαχείριση της ακρίβειας και τα ελληνοτουρκικά.

    Στο δεύτερο, η πολιτική υπεροχή Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από σαφής

    Με σχεδόν διπλάσια ποσοστά στους δείκτες καταλληλόλητας και εμπιστοσύνης των πολιτών.

    Στο πρώτο, υπάρχει θέμα για τον Πρωθυπουργό.

    Όχι μόνο γιατί «κονταροχτυπιέται» με τον Αλ. Τσίπρα- ο οποίος σε κάποιες δημοσκοπήσεις προηγείται- αναφορικά με το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του βασικού προβλήματος για τους πολίτες.

    Αλλά και γιατί το πανευρωπαϊκό τοπίο στην οικονομία και την ενέργεια παραμένει θολό…

    Όπως αδιευκρίνιστη δείχνει να παραμένει και η στάση των «κεντρώων» ψηφοφόρων, οι οποίοι, αν και παραμένουν προνομιακό ακροατήριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πως του επιρρίπτουν ευθύνες για τη διαχείριση των παρακολουθήσεων-χωρίς να πιστεύουν ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκεται ο Πρωθυπουργός- και για φαινόμενα κερδοσκοπίας στην αγορά.

    Ένα συντριπτικό ποσοστό δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί η εκλογική του συμπεριφορά.

    Όπερ έδει δείξαι.

    Θα γίνει η Λάρισα… Ανώγεια;

    Στη Λάρισα, όπου θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» του δημοσιογράφου Μ. Κοττάκη, θα παραστεί σήμερα ο Κ. Καραμανλής.

    Όλοι περιμένουν να δουν αν ο πρώην Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα των επισυνδέσεων- υποκλοπών, όπως είχε κάνει σε εκδήλωση στα Ανώγεια της Κρήτης, προκαλώντας πρόσκαιρους τριγμούς και αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

    Μέσω κύκλων, τότε, έγινε προσπάθεια να …μαζευτεί το θέμα της «διαφοροποίησης» για τις «ιοβόλες σκιές» την «κάθαρση του δημόσιου βίου» στην οποία «υποτάσσεται η επίκληση του απορρήτου»

    Πάντως, αν σήμερα ο κ. Καραμανλής επανέλθει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τότε … το πράγμα πάει αλλού.

    Σε κάθε περίπτωση, οι αναφορές στα «ατοπήματα» Καραμανλή κατά την περίοδο διακυβέρνησης του, με την Ρωσία και τις ΗΠΑ, οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές, η χρήση παρείσακτων λογισμικών, «κοριών» αυτοκτονιών, στρατολόγησης διεθνών ΜΜΕ, κλπ, κάνουν πολλούς να σιγοτραγουδούν το «σαν να μην πέρασε μια μέρα»

    Επιστροφή στις ρίζες ή στο παρελθόν;

    Και μιας και μιλάμε για την περίοδο Καραμανλή και τις υποκλοπές, να σας πληροφορήσω ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ το «παρών» έδωσε και ο…Γιώργος Βουλγαράκης! Τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, που στιγματίστηκε από την έκφραση «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
    Διαχρονικό(ς)….

    Χωρίς Βάνα ο Κυριάκος

    Παρόλα αυτά, και παρά την άμεση ανταπόκριση του Πρωθυπουργού στο αίτημα της «εθνικής» Βάνας Μπάρμπα για συνάντηση μαζί του, την οραματική και την to the point συνάντηση- σύμφωνα με την ίδια- η πολιτική, το κοινοβούλιο ίσως, και αυτή τη φορά, θα στερηθεί των προσόντων της διάσημης σταρ.

    Κι αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει η οσκαρική Ηπειρώτισσα, διαψεύδοντας τους πάντες, «όχι, δεν θα είμαι υποψήφια με κανένα πολιτικό κόμμα και είμαι απόλυτη πάνω σε αυτό».

    «Η μοναξιά του να είσαι ωραία.»

    Η εικασία του Γκόλντμπαχ

    Και όπως πάντα, θα ολοκληρώσουμε με μια επίκαιρη (θέλουμε να πιστεύουμε) υπενθύμιση.

    Σαν σήμερα, το 1764, πέθανε ο Κρίστιαν Γκόλντμπαχ, πρώσσος μαθηματικός, γνωστός από την «Εικασία του Γκόλντμπαχ», ενός από τα παλιότερα άλυτα προβλήματα της θεωρίας αριθμών και γενικότερα των μαθηματικών.

    Εικασίες και αποδείξεις….

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρωθυπουργός, τι θα πει ο Τσιόδρας στον Μητσοτάκη, τι γυρεύει η Βάνα Μπάρμπα στη ΝΔ και το comeback ενός 80άρη