• Top Stories

    «Πόλεμος» για την ντροπιαστική δήλωση Ζουράρι: «Και να μας πάρουν οι Τούρκοι μερικά νησιά δεν πειράζει»

    • NewsRoom
    Ζουράρις


    Πριν καλά καλά χωνέψουμε την μία πατάτα της κυβέρνησης έρχεται η άλλη. Αυτή τη φορά ο Κώστας Ζουράρις ξεπέρασε κάθε όριο.

    «Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν» είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Παιδείας.

    Συμφωνούμε ότι η γλώσσα είναι δύναμη για τον κάθε λαό. Πόσω μάλλον για τον ελληνικό λαό που διαθέτει την πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο. Αλλά αγαπητέ κ. Ζουράρι δεν μπορείτε να δηλώνετε ευθαρσώς ότι δεν πειράζει αν χάσουμε κάποια νησιά.

    Την ώρα που ο Ερντογάν στήνει σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο, την ώρα που οι υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης κάνουν δηλώσεις για τα ελληνικά νησιά και αμφισβητούν με περίσσιο θράσος την ύπαρξη αυτών βαπτίζοντάς τα τουρκικά, εσείς βγαίνετε και προσκαλείτε τον εχθρό στην περιοχή σας;

    Πως είναι δυνατόν Έλληνας πολιτικός να ξεστομίζει μία τόσο ντοπιαστική έκφραση; Δεν υπάρχει πια κανένα αίσθημα εθνικής συνείδησης;

    Μάλλον ο κ. Ζουράρις θα έχει ξεχάσει ότι και για την Κωνσταντινούπολη, που χύθηκε ελληνικό αίμα, για να παραμείνει μάταια ελληνική επικρατεί μετά από τόσα χρόνια η γνωστή λαΐκή ρήση «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα είναι».

    Μήπως κύριε Ζουράρι θέλετε μετά από χρόνια οι επόμενες γενιές να λένε μία παρόμοια φράση και για τα νησιά του Αιγαίου;

    Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε βεβαίως και τις πρόσφατες δηλώσεις σας για την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα. Ο νέος υφυπουργός Παιδείας αποκαλύπτοντας τις θρησκευτικές του «ευαισθησίες» που έκρυβε τόσο καιρό, είχε δηλώσει ότι στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πολλά τζαμιά, ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας να εκδηλώνουν χωρίς προβλήματα τα θρησκευτικά τους αισθήματα.

    Δηλώσεις που δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα…

    Αν λοιπόν κ. Ζουράρι πιστεύετε ότι τα εδαφικά σύνορα δεν αφορούν έναν λαό, καλό θα ήταν να πάτε να προϋπαντήσετε τον Ερντογάν όταν θα κάνει σεργιάνι στα ελληνικά νησιά και θα καταλαμβάνει το ένα μετά το άλλο.

    Νισάφι πια! Ξεπουλάτε την ελληνική οικονομία, υποδουλώνετε έναν υπερήφανο ελληνικό λαό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε να παραχωρηθεί σπιθαμή ελληνικής γης.

    Την δήλωση του υφυπουργού Παιδείας πήγε να «σώσει» ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου που ήταν παρών και έσπευσε να διευκρινίσει πως «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

    «Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», ήταν η ακριβής έκφραση του Κώστα Ζουράρι, που συμπλήρωσε ακόμα πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, «τελεί υπό απειλήν».



    ΣΧΟΛΙΑ