• Πολιτική

    Η Α. Μέρκελ διώχνει τους μετανάστες

    • NewsRoom
    Μερκελ


    Νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ευνοούν τις αυξημένες απελάσεις των μεταναστών ετοιμάζει το στρατόπεδο της Άγκελα Μέρκελ μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο αλλά και το φιάσκο που ακολούθησε από τους αλλεπάλληλους λάθος χειρισμούς των αστυνομικών αρχών και την παταγώδη αποτυχία στη σύλληψη του δράστη.

    Υπενθυμίζεται ότι τα αλυσιδωτά λάθη από τις γερμανικές αρχές έδωσαν χρόνο στον τζιχαντιστή να φτάσει στην Ιταλία, όπου και έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών,

    Πλέον, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου αλλά και να προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος Μέρκελ.

    Σε ομιλία της λίγες ώρες μετά το θάνατο του κύριου υπόπτου για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, η κυρία Μέρκελ προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό νόμο. Επίσης διευκρίνισε ότι είπε στον Τυνήσιο ομόλογό της Μπετζί Καΐντ Εσέσμπσι σε τηλεφωνική συνομιλία τους πως η κυβέρνησή της θέλει να επιταχύνει την απέλαση όσων η αίτηση ασύλου τους έχει απορριφθεί και να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων.

    Η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε τις ιταλικές Αρχές για την εξουδετέρωση του Τυνήσιου Ανίς Αμρί, ωστόσο προειδοποίησε τους γερμανούς πολίτες ότι η γενική απειλή της τρομοκρατίας παραμένει, ακόμα κι αν έχει παρέλθει ο άμεσος κινδύνος.

    Οι δηλώσεις της καγκελαρίου έρχονται μετά την αποκάλυψη πως οι γερμανικές Αρχές είναι αποφασίσει να απελάσουν τον Αμρί από το καλοκαίρι, αφότου απέρριψαν το αίτημά του για άσυλο, όμως δεν μπόρεσαν να τον στείλουν στην πατρίδα του διότι δεν είχε διαβατήριο και συνεπώς η Τύνιδα δεν τον δεχόταν.

    Η Μέρκελ είπε πως το συμβάν εγείρει πολλά ερωτήματα και η κυβέρνησή της θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλεια.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ , σε συνέντευξη Τύπου είχε επιβεβαιώσει το θάνατο του Τυνήσιου υπόπτου, Ανίς Αμρί. Ευχαρίστησε τις ιταλικές αστυνομικές αρχές για την συνδρομή τους στην εξουδετέρωση του 24χρονου Τυνήσιου  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ευχαριστημένος που ο Ανίς Αμρί πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο».

    Παρά, όμως, τις παραπάνω δηλώσεις, οι γερμανικές αρχές απέτυχαν παταγωδώς σε ότι αφορά την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη της αιματηρής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  2016: Η χρονιά που “φεύγει” μέσα από 15 συγκλονιστικές φωτογραφίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι πιο επικίνδυνες πόλεις στην Ευρώπη: Σοκάρει η θέση της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Barclays



    ΣΧΟΛΙΑ