ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας να αποδεχθεί τη δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο των αμαξοστοιχιών της τραγωδίας των Τεμπών, μετά τις συνεχείς επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς το πρόσωπό της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και εκπρόσωπος συγγενών, προχώρησε σε μια ακόμα επίθεση.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την απόφαση «παράνομη» και προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων τόσο κατά της προέδρου που αιτήθηκε αποχή όσο και κατά του αναπληρωτή της, ο οποίος – όπως υποστηρίζουν – περιορίστηκε στην ανακοίνωση της απόφασης χωρίς ουσιαστική παρέμβαση.
Όπως υποστήριξε, η διαδικασία ήταν άκυρη, καθώς δεν δόθηκε ο λόγος στους παριστάμενους, παρά την παρουσία τους στον χώρο.
Η ίδια υποστήριξε ότι πρόκειται για μεθοδευμένη ενέργεια που στόχο είχε να εμποδίσει την υποστήριξη της κατηγορίας από τις οικογένειες, στερώντας τους πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία, όπως αντίγραφα βίντεο και φωτογραφιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Παράλληλα, η κα Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε δημόσια ότι η ίδια και άλλοι συνήγοροι αποκλείστηκαν από το δικαστικό μέγαρο, καθώς – όπως ανέφερε – βρέθηκαν κλειδωμένοι εκτός του χώρου. Σε διάλογο με αρμόδιο υπάλληλο ζήτησε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό τους, επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να προβεί σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες για να τους επιτραπεί η είσοδος.
Από την πλευρά της, η δικηγόρος Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου ζήτησε την παρέμβαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Διαβάστε επίσης
Τέμπη: Αποχή δήλωσε η πρόεδρος της δίκης για τα βίντεο – «Έχω δεχτεί πολλές προσβολές»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκλειστικό: Clawback – «Μετωπική» PIF με Ά. Γεωργιάδη και Κ. Πιερρακάκη στην αμερικανική πρεσβεία
- O χαμός με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ανασχηματισμός, οι υποψήφιοι κι ένα ραντεβού του ΚΜ, η γαλάζια ναυμαχία στο λιμάνι και τα παιδικά βιβλία του Τασούλα
- Παιχνίδι… δισεκατομμυρίων! Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει θέση στη φανέλα αντί των στοιχηματικών
- «Τρύπα» άνω των 100 εκατ. ευρώ για την Ιταλία μετά το τρίτο σερί μουντιαλικό… κάζο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.