• What's happening

    Τα είπαν Τσίπρας – Μητσοτάκης για το Κυπριακό – 50 λεπτά η συνάντηση

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Λιγότερο από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο κυπριακό. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της πολυμερούς την προσεχή Πέμπτη.

    Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.

    Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας του μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα του για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και είπε: «Ελπίζω να μην είναι αυτό και το τέλος της διαπραγμάτευσης, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία χάραξης εθνικής γραμμής για το Κυπριακό.

    Να σημειωθεί τέλος πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. στηρίζει εμφανώς τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη και εκτιμά ότι η λύση πρέπει να αναζητηθεί καθώς είναι καλύτερη από μία μη λύση.

    Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου μετέβησαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ωστόσο δεν μπήκαν στη συνάντηση.



    ΣΧΟΛΙΑ