ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κάθε άλλο παρά σύμμαχος της Ελλάδας φαίνεται πως θα είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Τα πρώτα σημάδια, που διαφαίνονται, αφήνουν σαφή μηνύματα για μία σκληρή στάση, που θα ακολουθήσει στην πολιτική του αναφορικά με το ελληνικό χρέος.
Η κρίση στην ελληνική οικονομία είναι πρόβλημα της Ευρώπης, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στιβ Μνούτσιν, σύμφωνα με το Wall Street Journal. Ταυτισμένος απόλυτα με τη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας, ο Στιβ Μνούτσιν πρόσθεσε ότι «συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του (ελληνικού προβλήματος)».
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, ώστε να παραμείνει σταθερό στην σκληρή του θέση έναντι των έντονων γερμανικών πιέσεων για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.
Σε σχόλιό της, η εφημερίδα αναφέρει ότι σε αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε το Ταμείο να έχει υποστήριξη από το πιο ισχυρό μέλος του, τις ΗΠΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήταν το Eurogroup o πολιτικός θάνατος του Τσακαλώτου;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αλήθειες που θα πουν την καθαρά Δευτέρα στα χωριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μετά το φιάσκο της αναβολής, νέο εδώλιο για τη Siemens
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ε. Αγαπηδάκη: Πότε θα διακόπτεται η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία – Ο ειδικός με τον ρόλο – «κλειδί»
- Ανάλυση mononews: Γιατί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι hot – Τιμή στόχος στα 26,08 ευρώ
- Στέφανος και Ζωή στο θέαμα της Δημοκρατίας
- Νατάσα Πασχάλη (Eurobank) στο mononews: Ετσι καταφέραμε να κάνουμε πράξη το Brain ReGain και να κτίσουμε το προσωπικό του μέλλοντος
