ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συναγερμός στην Αυστρία καθώς συνελήφθη την Παρασκευή 20/1 στη Βιέννη ένας άνδρας που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην αυστριακή πρωτεύουσα. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του, επικαλούμενη πληροφορίες που μετέφεραν μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αυστριακής αστυνομίας τόνισε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι «Οι πληροφορίες σχετικά με μια επίθεση που βρισκόταν υπό προετοιμασία στην πρωτεύουσα εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες», το οποίο και μετέδωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου αργά το απόγευμα στη Βιέννη.
Ο άνδρας συνελήφθη σε ένα διαμέρισμα στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας γύρω στις 19.00 (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.
Η εφημερίδα Krone Zeitung μετέδωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη είχε φθάσει νωρίτερα σήμερα στην χώρα από τη Γερμανία κι είχε στην κατοχή του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ πιστεύεται ότι ανήκει σε μια «εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα από την Αλβανία, που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)». Η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σχεδίαζε να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη μεταξύ της 15ης Ιανουαρίου και 30ής Ιανουαρίου.
Η αστυνομία, μπορεί να μην προχώρησε σε επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών, συνέστησε όμως στους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ντ. Τραμπ: “Η Αμερική είναι ασταμάτητη”, τα πρώτα λόγια του νέου πλανητάρχη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: S&P: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους περισσότερους όρους του προγράμματος αλλά με σημαντική καθυστέρηση
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραπεζίτες: Ταξίδεψαν στο Citi με “άδειες βαλίτσες”. Τι ζητούν οι ξένοι θεσμικοί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι θα γίνει με τον Οδοντωτό – Νέες αντιδράσεις, στον αέρα η επαναλειτουργία;
- Μαρινέλλα: Επαναστάτρια και πάντα μπροστά από την εποχή της – Πώς έσπασε τα δεσμά του πάλκου και των κοινωνικών ταμπού
- Τι θέση πήρε ο Βρούτσης για το ΟΑΚΑ, πώς αντιδρούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Βιομηχανία: Ανησυχία για εκτόξευση της ενέργειας στα 300 ευρώ/κιλοβατώρα και… για τα μέτρα Τσάφου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.