• Πολιτική

    «Όχι» της Βουλής στην άρση ασυλίας του Π. Πολάκη – Η καυστική απάντηση του Α. Γεωργιάδη

    Πολάκης

    Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας


    Δεκτό έκανε η Βουλή το αίτημα που υπέβαλε ο Παύλος Πολάκης κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Αδ. Γεωργιάδης .Την ίδια απόφαση έλαβε η Βουλή και για την υπόθεση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου, παρά τη διαφορετική αρχική άποψη της Επιτροπής δεοντολογίας. 

    Η υπόθεση της κ. Αυλωνίτου αφορούσε μήνυση που είχε υποβάλει ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ, Σταύρος Χάντζος, για επεισόδιο που συνέβη το 2012 πριν δηλαδή την είσοδό της στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Χάτζο, η κυρία Αυλωνίτου του επιτέθηκε και τον έγδαρε με τα νύχια της.

    Κατά τη πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση, πριν μια εβδομάδα, η κυρία Αυλωνίτου επικαλέστηκε πολιτική δίωξη χωρίς ωστόσο να πείσει τα μέλη της επιτροπής. Μάλιστα ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν αρχικά υπέρ της άρσης της ασυλίας της.

    Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης προκειμένου να εξεταστεί εάν πρέπει να προστατεύονται οι βουλευτές οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

    Έτσι, στην επαναληπτική συνεδρίαση η «ισορροπία», με τους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων να τοποθετούνται υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της κ. Αυλωνίτου.

    Όσο για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη και τη μήνυση που υπέβαλε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έπειτα από τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού υγείας περί στοιχείων που εμπλέκουν την σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ σε υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, η επιτροπή δεοντολογίας δέχθηκε την άποψη πως ο κ. Πολάκης λειτούργησε εντός των υπουργικών του καθηκόντων.

    Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός, εντός Ολομέλειας, είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει υπόθεση «με ραβασάκια» που έστελνε ο κ. Γεωργιάδης και η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου.

    «Θα φέρεις εδώ τα ραβασάκια», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «τα ραβασάκια τα δικά μου και της γυναίκας μου αν δεν τα φέρετε, θα κάνω μήνυση για να αρθεί η ασυλία σου. Δεν θα κρύβεσαι, ρε γαϊδούρι, πίσω από την ασυλία σου, θρασύδειλε απατεώνα. Θα φέρεις τα ραβασάκια εδώ, παλιοψεύταρε κρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι. Θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια αν δεν τα φέρεις! Ή θα φέρεις τώρα τα χαρτάκια ή θα γίνει εδώ μέσα της Κρήτης».

    Τελικά, ο κ. Πολάκης δεν προσκόμισε τα στοιχεία και ο βουλευτής της ΝΔ τον μήνυσε υποστηρίζοντας ότι η συκοφαντία δεν έγινε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων και άρα η διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

    Ωστόσο, η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής σε γνωμοδότησή της υποστήριξε ότι ο κ. Πολάκης λειτούργησε εντός των υπουργικών του καθηκόντων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία της επιτροπής Δεοντολογίας να επικαλεστεί αναρμοδιότητα και να μην εξετάσει την υπόθεση.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη που έσπευσε να επιτεθεί μέσω του Twitter προς τον κ. Πολάκη, καταλογίζοντας του ότι κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα σύγχυση για τα «μπλοκάκια»: Προσωρινές εισφορές 9,22% θα καταβάλουν οι εργαζόμενοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα χέρια της αστυνομίας ο CEO της Deutsche Bank Israel: «Έκρυβε» από την εφορία 147 εκατ. δολάρια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Μαρέβα Μητσοτάκη απαντά για το πόθεν έσχες – Όλη η ανακοίνωση



    ΣΧΟΛΙΑ