• Top Stories

    Ο Αλαβάνος μετάνιωσε για το δαχτυλίδι στον Τσίπρα: «Και ο Χριστός έκανε μαθητή τον Ιούδα»

    αλεκος αλαβανος συριζα αλαβάνος

    Αλέκος Αλαβάνος, πρώην πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ


    Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, ο Αλέκος Αλαβάνος σίγουρα μελαγχολεί. Ο «πολιτικός πατέρας» του σημερινού πρωθυπουργού, θυμάται έναν νέο, ιδιαίτερα μαχητικό πολιτικό, με «περγαμηνές» από τις μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις αλλά και τις μάχες του εναντίον της παγκοσμιοποίησης στην Ιταλία, τον οποίο επέλεξε και επέβαλε ο ίδιος για την ηγεσία του Συνασπισμού. Και έπειτα κοιτά τις σημερινές πράξεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα…

    «Και ο Χριστός έκανε μαθητή του τον Ιούδα» ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, αναφορικά με την εποχή εκείνη.  «Όταν έγινε αυτή η επιλογή, ήταν άλλος ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άλλες οι θέσεις που υποστήριζαν ο σημερινός πρωθυπουργός και τα άλλα στελέχη».

    Αλαβάνος ΤσίπραςΠράγματι, ο Αλαβάνος ήταν αυτός που επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιο ευρωβουλευτή το 2004, ο Αλαβάνος ήταν αυτός που τον στήριξε τον Οκτώβριο του 2005 ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων (παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων στελεχών που ήθελαν τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη), ο Αλαβάνος ήταν ουσιαστικά αυτός που τον «επέβαλε». το 2008, ως πρόεδρο του Συνασπισμού, κόντρα στον Φώτη Κουβέλη.

    Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, αποδέχεται την ευθύνη που του αναλογεί, για την εξέλιξη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μετά το καλοκαίρι του 2015 και τα γεγονότα που ακολούθησαν του δημοψηφίσματος.

    Αλαβανος Τσίπρας

    Στην τελευταία του συνέντευξη ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές με παράνομο τρόπο, επιθυμεί να αποκτήσει μια ισχυρή θέση στον χώρο της διαπλοκής.

    Αναλογιζόμενος τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον Τύπο, θεωρεί πως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κάνει με το πώς θα ξεπεράσει την διαπλοκή. Έχει να κάνει με το πώς θα αποκτήσει μια ισχυρή θέση σε αυτήν.

    «Κανείς δεν περίμενε ότι στον ΔΟΛ θα είχε υπάρξει συμφωνία που θα έφερνε τον Βασίλη Μουλόπουλο να εμφανίζεται ως σωτήρας του Οργανισμού», σημείωσε με νόημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β.Σόϊμπλε: Εάν αποσυρθεί το ΔΝΤ απο την Ελλάδα η Γερμανία δεν θα αποδεχθεί νέο πρόγραμμα στήριξης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιοδείες, γιορτές και «σκληρό ροκ» με τα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων ετοιμάζει ο Τσίπρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης σε Γιακουμάτο για τα περί ομοφυλοφυλίας: “Βγες και ζήτα συγγνώμη” – Όλος ο διάλογος



    ΣΧΟΛΙΑ