• Top Stories

    Nowotny (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

    Nowotny


    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης επισημαίνει ο Ewald Nowotny,  διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

    Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει: “Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να επιμένει κανείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Θα ήταν απλώς μία πρόσθετη επιπλοκή η οποία δεν προσφέρει τίποτα στην επίλυση του προβλήματος”.

    “Δεν υπάρχει ούτε οικονομικός, ούτε πολιτικός λόγος γι αυτό” είπε ο Ewald Nowotny. “Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και η Ευρώπη θα το λύσει”.

    Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Reuters ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας με το ΔΝΤ, αποφάσισαν να τηρήσουν κοινή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι η Γερμανία, επιμένει στην παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αλλά το Ταμείο αρνείται μέχρι στιγμής να δεσμευθεί χρηματοδοτικά στη διάσωση της Ελλάδας, καθώς υποστηρίζει ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν είναι ρεαλιστικοί και τονίζει ότι η ελάφρυνση χρέους, στην οποία αντιστέκεται σθεναρά το Βερολίνο, είναι απαραίτητη προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Ντάισελμπλουμ: Τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι στο τραπέζι της συνάντησης με τον Τσακαλώτο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό. Ο Τσίπρας φόρτωσε το χρέος με 11 δισ επιπλέον επειδή δεν έκλεισε την αξιολόγηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Τι είπε ο Χουλιαράκης στο LSE και βαρέθηκαν όλοι; Στο χρέος τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ