• Πολιτική

    Ν. Μαραβέγιας: «Με βάση τα δεδομένα, θεωρούμε δεδομένη την ύφεση στο α΄τρίμηνο του 2017»

    Μαραβέγιας

    Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών


    Την εκτίμησή του πως η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και το πρώτο τρίμηνο του 2017 έκανε ο Ναπολέων Μαραβέγιας, αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Mέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

    «Βάσει των δεδομένων που έχουμε επεξεργαστεί μέχρι στιγμής στο Γραφείο Προϋπολογισμού, ύφεση θα έχουμε σίγουρα. Περιμένουμε να δούμε πού θα κυμανθεί» αποκάλυψε ο κ. Μαραβέγιας, σύμφωνα με το skai.gr.

    Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες η ΕΛΣΤΑΤ αποκάλυψε πως το δ’ τρίμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία κατέγραψε ύφεση της τάξης του 1,1% έναντι του δ΄ τριμήνου του 2015 και ύφεση της τάξης του 1,2% έναντι του γ’ τριμήνου του 2016.

    «Είχαμε ήδη προεξοφλήσει την εξέλιξη αυτή, ότι το 4ο τρίμηνο δεν θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία. Πρέπει να καταλάβει ο μέσος πολίτης πως κάθε μείωση του ΑΕΠ είναι μείωση εισοδήματος» εξηγεί ο κ. Μαραβέγιας.

    Ο κ. Μαραβέγιας καλεί την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.

    «Δημιουργείται ένα κλίμα αβεβαιότητας τόσο μεγάλης, της οποίας το κόστος δεν μπορεί να προσμετρηθεί. Η κυβέρνηση πρέπει να τελειώνει με την αξιολόγηση» τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Δένδιας: «Η κυβέρνηση που παραχώρησε τα πάντα, υπεκφεύγει και δεν πράττει τα αυτονόητα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: Η συμφωνία που θα φέρουμε θα είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που περίμεναν κάποιοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών: Φορολογούνται πέντε φορές λιγότερο από έναν… κοινό θνητό!



    ΣΧΟΛΙΑ