• Top Stories

    Κάρτες: Τι αλλάζει στα διόδια – Πώς θα γίνεται η πληρωμή

    • NewsRoom
    Ιόνια Οδό


    Είναι γνωστό πως τα διόδια, περιλαμβάνονται πλέον στα έξοδα των φορολογουμένων που χτίζουν το αφορολόγητο. Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς, τους επόμενους μήνες αναμένεται να τοποθετήσουν τα αντίστοιχα POS ώστε να γίνεται και με αυτό το τρόπο η πληρωμή.

    Πιο συγκεκριμένα, έως το καλοκαίρι του 2017, τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών θα εγκατασταθούν στην Ιόνια Οδό και σε τμήμα του ΠΑΘΕ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει εισαγωγή τους και στην Αττική Οδό.

    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως θα ξεκινήσει άμεσα η δοκιμαστική περίοδος, προκειμένου οι εταιρείες να τεστάρουν κυρίως το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με σκοπό βεβαίως να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρχουν καθυστερήσεις.

    Σχεδιάζεται μάλιστα τα τερματικά να δέχονται και ανέπαφες συναλλαγές. Δηλαδή η συναλλαγή να ολοκληρώνεται χωρίς την πληκτρολόγηση PIN, κάτι που είναι δυνατό για πληρωμές έως 25 ευρώ.

    Εξετάζεται τέλος το ενδεχόμενο να μην εκδίδεται απόδειξη για τον πελάτη, κάτι που σημαίνει πως η διαδικασία θα “τρέχει” γρηγορότερα…



    ΣΧΟΛΙΑ