• Top Stories

    Handelsblatt: Συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ και το Σαββατοκύριακο

    • Contributor
    Eurogroup Μέρκελ Λαγκάρντ


    Συνεχίζεται το έντονο παρασκήνιο και οι διεργασίες για το ελληνικό ζήτημα, 48 μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup. Μετά τα δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων περί μυστικής συμφωνίας Μέρκελ-Λαγκάρντ για το ελληνικό πρόγραμμα και την γνωστοποίηση ότι την ερχόμενη Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντήσει διαδοχικά στο Βερολίνο την Λαγκάρντ και τον Γιούνκερ, σειρά είχε η Handelsblatt.

    Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η Μέρκελ μπορεί έχει ένα και μια ακόμη συνάντηση -πριν την Τετάρτη – με την Λαγκάρντ, για το ελληνικό ζήτημα. Η συνάντηση θα γίνει ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Η συνάντηση, όπως δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος μετά τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο και στην οποία θα παραστεί και η Λαγκάρντ.

    Μία συνάντηση των δύο γυναικών το Σαββατοκύριακο θα έχει τη δική της σημασία, καθώς τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup, όπου θα επιχειρηθεί να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία για να ξεμπλοκάρει η δεύτερη αξιολόγηση και να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurogroup ώρα μηδέν: Επιχειρείται «προσύμφωνο» με παρεμβάσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική έκθεση-φωτιά του ΔΝΤ προβλέπει κρίση για την Ελλάδα ως το 2050

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Reuters αναρωτιέται: Πώς είναι στα ελληνικά το déjà vu;



    ΣΧΟΛΙΑ