• Top Stories

    Έρχονται τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών

    αυξήσεις


    Δίκτυο με 120 Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), με τις αρμοδιότητες ολοκληρωμένης ενημέρωσης των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), θα δημιουργήσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 25 Iανουαρίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες εβδομάδες, θα δημιουργηθεί το πρώτο πιλοτικό Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), στις εγκαταστάσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δύο ακόμη, ένα στο κέντρο της Αθήνας και ένα στον Πειραιά.

    Το επόμενο βήμα προβλέπει τη δημιουργία ΓΕΥΔ στις υπόλοιπες 12 πρωτεύουσες περιφερειών ενώ το δίκτυο τους θα αναπτυχθεί στο σύνολο των πόλεων της χώρας.

    Τα ΓΕΥΔ θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες αιχμής που εξυπηρετούν πολίτες, ώστε να αξιοποιηθούν λειτουργικοί εξοπλισμένοι χώροι, σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπου η πρόσβαση των πολιτών είναι εύκολη.

    Θα στελεχωθούν με δημοσίους υπαλλήλους (άρα δεν θα υπάρξει ζήτημα πρόσληψης ή επιβάρυνσης του προϋπολογισμού), που θα επιμορφωθούν και θα υποστηρίζονται από τα τμήματα της Κεντρικής Υπηρεσίας της ΕΓΔΙΧ.

    Αυτά προκύπτουν από το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

    Πως θα λειτουργούν

    Τα ΓΕΥΔ θα εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη, εστιάζοντας στην ενημέρωση (Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών, πλειστηριασμοί, πώληση δανείων σε funds, Νόμος Κατσέλη, Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών κοκ) και την παροχή συμβουλών, σε διάδραση με την Κεντρική Υπηρεσία ΕΓΔΙΧ (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: “Η Κόλαση του Δάντη” – Μας στήνουν στο τοίχο οι Ευρωπαίοι για την αξιολόγηση!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην πόρτα της εξόδου ο Δ. Καμμένος; Γιατί το (ξανα)σκέφτονται ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το βίντεο – ντροπή με τις κατσαρίδες στα νοσοκομεία που έδειξε η ΠΟΕΔΗΝ στον Βερναδάκη!

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ