• Πολιτική

    Πυρά Σπίρτζη κατά ΤΑΙΠΕΔ: “Καθυστερείτε τους διαγωνισμούς και πουλάτε με χαμηλό αντίτιμο”

    Χρήστος Σπίρτζης


    Σκληρή επίθεση κατά του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Σπίρτζης, μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και κάνοντας αναφορά στην Εγνατία Οδό αλλά και την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Ελευθέριος Βενιζέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν είχαμε κάνει εμείς τους διαγωνισμούς, θα είχαμε τελειώσει τώρα και θα είχαμε πετύχει τρεις φορές υψηλότερο τίμημα».

    Επιπλέον ο υπουργός, σχολιάζοντας και το θέμα της εμπλοκής του διαγωνισμού της παραχώρησης της σύμβασης της Εγνατίας Οδού και τα αναλογικά διόδια, δήλωσε ότι ο μηχανισμός του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει την τεχνική επάρκεια: «Πείτε μου ποιον διαγωνισμό έχει ολοκληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, στη συνάντηση με τους θεσμούς έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το αναλογικό και δορυφορικό σύστημα των διοδίων σε όλες τις παραχωρήσεις, καθώς και για τον τρόπο καταγραφής των οχημάτων, όταν θα μπαίνουν στην Ελλάδα.

    Σε ερώτηση που του τέθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν βλέπει να προχωρά η μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 απάντησε ότι «η οικονομία πάει τόσο καλά που δεν αποκλείεται να μας πουν αφήστε το στην άκρη».

    Αναφορικά με το Ελληνικό, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι η μεταφορά του αμαξοστασίου της ΟΣΥ θα γίνει ίσως και νωρίτερα από τον Ιούνιο, ενώ σε ό,τι αφορά τη μεταφορά της ΥΠΑ, ότι προχωρά και αυτή κανονικά.

    Ο υπουργός Μεταφορών σχολίασε ακόμα με καυστικότητα, αναφορικά με τον Ντέκλαν Κοστέλο«ήδη μου έλειψε ο Κοστέλο και του είπα ότι θα μου λείψει. Τον προσκάλεσα να πάμε για ούζα στον Πειραιά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπίρτζης: Μείωση διοδίων μέσω της επέκτασης των συμβάσεων παροχής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπίρτζης: «Το ΣτΕ απάντησε στον καιροσκοπισμό των εραστών του ιδιωτικού ΟΑΣΘ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρ. Σπίρτζης: Δεν θα μπουν νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο



    ΣΧΟΛΙΑ