• Πολιτική

    Πέτσας: Φέτος το Πάσχα ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό

    • NewsRoom


    «Φέτος το Πάσχα ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Επανέλαβε ότι έχουμε χρόνια να γιορτάσουμε Πάσχα, αλλά καμία ημέρα δεν θα είναι ίδια, εάν από επιπολαιότητα χάσουμε κάποιον δικό μας.

    «Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό, μένοντας σπίτι, προστατεύοντας έτσι τη ζωή όλων ημών και των αγαπημένων μας προσώπων» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση στον πόλεμο ενάντια στον κορονοϊό και συμπλήρωσε ότι στην Ελλάδα πάμε καλύτερα από ό,τι άλλες χώρες.

    Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές της στους άξονες που έχει χαράξει. Αναφορικά με τον άξονα ανάσχεσης της διάδοσης του ιού είπε «κάποιοι κάνουν κατάχρηση των ρυθμίσεων», όπως αποτυπώθηκε σε εικόνες  σε τράπεζες και λαϊκές αγορές.

    Χαιρέτισε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας, όμως δυστυχώς, κάποιοι, ελάχιστοι, κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων που δίδονται. Οι ουρές στις τράπεζες δεν είναι δικαιολογημένες, ανέφερε επί παραδείγματι, σημειώνοντας τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία.

    Επίσης, χαρακτήρισε «υπεύθυνη και μετρημένη» την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό για τον τουρισμό, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το επόμενο διάστημα. «Αν ελέγξουμε τη διάδοση του κορονοϊού, δεν θα έχει μεγάλες απώλειες η τουριστική σεζόν. Αν όχι, τότε θα επανασχεδιάσουμε την στάση μας».

    Ο κ. Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο περικοπών σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και σε συντάξεις, σε περίπτωση που η έκτακτη κατάσταση συνεχιστεί πέραν του Μαΐου.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ