• Πολιτική

    Πελώνη: Ιδιωτική η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη – Η Ελλάδα δεν έχει να κρύψει και να φοβηθεί τίποτα

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη είναι ιδιωτική. Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή και δημοκρατική χώρα, δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις, όπως μπορεί να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη και Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφορικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων λίγο πριν την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

    «Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και να φοβηθούμε για τα μέλη της μειονότητας στην Θράκη και στα δικαιώματα που απολαμβάνουν, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφορικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος της Rayanair στο Μινσκ, η κ. Πελώνη σχολίασε ότι η έρευνα συνεχίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται σε επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ισχύουν τα σενάρια φαντασίας που κυκλοφόρησαν για το τι διημήφθη μέσα στο αεροσκάφος.

    «Υποτιθέμενες πληροφορίες για βόμβα στο αεροσκάφος δεν επιβεβαιώνονται, δεν υπήρξε ποτέ» είπε.

    Αναφορικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι κύριο οικονομικό μέλημα της κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Έχουν, ήδη, ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών.

    Χαρακτήρισε «εξαιρετικά θετικό» το γεγονός ότι η ΕΕ υιοθέτησε την πρόταση Μητσοτάκη και προχωρά στην εφαρμογή ψηφιακού πιστοποιητικού Covid,  που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις Ευρωπαίων πολιτών.

    Η ίδια σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να θέσει σε ισχύ το ψηφιακό πιστοποιητικό, ακόμη και πριν από την επίσημη ισχύ του από την ΕΕ την 1η Ιουλίου.

    Για τους εμβολιασμούς

     Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς, η κ. Πελώνη είπε είναι σύμμαχος στην επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. «Έγιναν ήδη πάνω από 5.206.000 εμβολιασμοί και συνεχίζουμε. Περισσότεροι από 3.416.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 1.880.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

    Από χθες Τετάρτη άνοιξε  και η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 35-39 ετών για εμβολιασμό με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια. Από το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-34.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων, των διαμενόντων και των εργαζομένων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 19 νησιά, έτσι ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό πλήρης εμβολιαστική κάλυψη σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα.

    Χτίζουμε ήδη -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Είναι ωστόσο ανάγκη, όσοι έχουμε εμβολιαστεί να μιλήσουμε για την εμπειρία μας σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και ιδίως στους μεγαλύτερους».

     



    ΣΧΟΛΙΑ