• Πολιτική

    Πελώνη: Η κυβέρνηση δεν έβαλε αριστερό ή δεξιό πρόσημο στη διαχείριση της πανδημίας

    • NewsRoom
    Αριστοτελία Πελώνη: Όχι σε νέο lockdown - Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του

    Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    «Η κυβέρνηση δεν έβαλε αριστερό ή δεξιό πρόσημο στη διαχείριση της πανδημίας» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη συζήτηση που είχε με το δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

    Αναφερόμενη στην πανδημία, υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση «προτάξαμε την προστασία της δημόσιας υγείας» και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να απευθύνεται ο ίδιος στους πολίτες με μηνύματα για να τους ενημερώνει για την πορεία της κατάστασης.

    Σε ερώτηση «πόσο είναι στα χέρια των πολιτών στο εξής το πώς θα πάει η πανδημία;» η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι ευθύνη όλων μας, ότι μπαίνουμε σε μία φάση πιο φωτεινή, όμως δεν είμαστε στο τέλος αυτής της φάσης.

    «Θα είμαστε όταν θα υπάρχει ανοσία», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα, είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε όχι.

    «Θεωρώ ότι εν μέσω κρίσης ενδυναμώθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, στους θεσμούς, στους επιστήμονες», είπε η κ. Πελώνη και χαρακτήρισε την εμπειρία μία παρακαταθήκη για το μέλλον.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση χρειάστηκε να εγκαταλείψει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Πελώνη απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν έβαλε αριστερό ή δεξιό πρόσημο στη διαχείριση της πανδημίας. Πρώτο μέλημα ήταν η ανθρώπινη ζωή».

    Ωστόσο, τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα συνεχίσαμε τις μεταρρυθμίσεις και ότι «καμία παράταξη δεν έχει το προνόμιο της κοινωνικής πολιτικής» τονίζοντας τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνική πολιτική.

    Ερωτηθείσα αν «θα ξανακάνατε την επιλογή πρώτα η υγεία;», η κ. Πελώνη απάντησε ότι «πάντα η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί το πρώτο μέλημα» και προέβλεψε ότι σταδιακά θα βγούμε από την περιπέτεια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Εύσημα από Βεστάγκερ σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα ίσως η χώρα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2022

    Θ. Λιβάνιος: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας – Έχουμε δύο χρόνια σκληρής δουλειάς

    Μητσοτάκης – Τουσκ: Πρόγευμα εργασίας στο Μαξίμου με «μενού» Τουρκία και μεταναστευτικό



    ΣΧΟΛΙΑ