• Πολιτική

    Πελώνη για αποκαλύψεις στην προανακριτική: Είναι σοκαριστικές – Παραπέμπουν σε καταστάσεις παρακράτους

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Όσα έρχονται στο φως στην προανακριτική επιτροπή, «είναι σοκαριστικά και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Παραπέμπουν σε καταστάσεις παρακράτους» σχολίασε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ερωτηθείσα για όσα κατέθεσε επί τρεις ημέρες ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

    Σε ερώτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τους άνδρες της ΕΜΑΚ ο κ. Πελώνη ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη υπηρεσία του κράτους και δεν μπορεί να λείψει κανείς από καμιά βάρδια.

    Όπως έχει πει ο πρωθυπουργός η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα γίνει τον Σεπτέμβριο, είπε η ίδια.

    «Η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα. Όλα αξιολογούνται και εξετάζονται» σημείωσε.

    Στην αρχή της τοποθέτησής της η κ. Πελώνη προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

    Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία, παρατηρείται χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, σημείωσε η ίδια τονίζοντας ότι από αύριο ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι.

    Οι Αρχές θα ξεκινήσουν σαρωτικούς ελέγχους, «δεν μπορεί να γίνονται δεκτές ούτε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, ούτε πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία» ανέφερε η κ. Πελώνη.

    Η ίδια τόνισε ότι από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 40-44. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους συμπολίτες μας  ηλικίας 35-39 και στη συνέχεια για τους 30-34 ετών.

    Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό 34%) και περισσότεροι από  2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (ποσοστό 20%).

    Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει  η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των διαμενόντων και των εργαζόμενων άνω των 18 ετών  σε 19 νησιά, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 40 νησιά και βαίνει προς ολοκλήρωση στην επόμενη εβδομάδα σε άλλα  27.

    Τέλος, η κ. Πελώνη ερωτηθείσα για το τι θα κάνει η κυβέρνηση με τους κυβερνητικούς βουλευτές που έχουν εκδηλώσει διαφωνία στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια απάντησε ότι η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την Συνεπιμέλεια

    Καλογρίτσας: «Πολάκη μην φωνάζεις, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου»



    ΣΧΟΛΙΑ