• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Πιθανό το έκτακτο επίδομα για τους πυροσβέστες

    • NewsRoom
    Παύλος Μαρινάκης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

    Παύλος Μαρινάκης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος


    Πιθανότατα θα δοθεί έκτακτο επίδομα στους πυροσβέστες, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ανταμείψει τους ανθρώπους που δίνουν τη μεγάλη μάχη με τις πυρκαγιές στην πρώτη γραμμή, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

    «Όπως συνέβη από το 2019 μέχρι και τώρα, όσοι δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή όπως έγινε με τους υγειονομικούς, θα στηρίζονται από την Πολιτεία και όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα αλλά και με αυξήσεις στους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

    Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και βαριά πρόστιμα, καθώς και άμεση φυλάκιση, για τους εμπρηστές, ακόμα και από αμέλεια.

    «Τέλος οι ποινές-χάδι για τους εμπρηστές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ερωτώμενος για το Market Pass και την ακρίβεια, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε:

    «Βιώνουμε μια περίοδο παρατεταμένου εισαγόμενου πληθωρισμού. Η χώρα μας βρίσκεται αρκετά κάτω από τον μέσο όρο στους δείκτες αυτούς. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μόνιμες παρεμβάσεις, δηλαδή αυξήσεις εισοδημάτων. Ο δεύτερος πυλώντας παρεμβάσεων είναι οι έλεγχοι, ειδικά στις τιμές των τροφίμων και σε τρίτο επίπεδο οι στοχευμένες παραμβάσεις. Τέτοιες είναι τα επιδόματα. Βρισκόμαστε στη δεύτερη παρατεταμένη φάση του Market Pass. Αυτό το μέτρο φυσικά δεν είναι πανάκεια. Οι προτεραιότητες μας είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις».

     Διαβάστε επίσης:

    Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα του πολίτη

    Μία απέραντη θλίψη για την αντιπολίτευση

    Μητσοτάκης – Μελόνι: Τι συζήτησαν στο δείπνο εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ