• Πολιτική

    Παρασκευόπουλος: Ούτε 10 οι περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων από φυλακισμένους που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο μου!

    • NewsRoom
    Νίκος Παρασκευόπουλος

    Νίκος Παρασκευόπουλος


    Στην υπεράσπιση του αποσυμφορητικού νόμου, ο οποίος έγινε γνωστός με το όνομά του, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, από τα 10.000 άτομα που απολύθηκαν με τον «νόμο Παρασκευόπουλου» από τις φυλακές, οι περιπτώσεις που υποτροπίασαν και απασχόλησαν για σοβαρά εγκλήματα και βία τον Τύπο! Δηλαδή,ένα ποσοστό όχι απλώς μικρό αλλά μηδαμινό, όπως ανέφερε!

    Ο κ. Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε την παράταση της εφαρμογής του νόμου, με τους όρους που προσθέτει η ρύθμιση Καλογήρου, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν «ξεφύγει» τα ποσοστά αποσυμφόρησης. τάχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.

    Όπως επεσήμανε, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία επιτυχημένη πολιτική όσον αφορά την υποτροπή, εξηγώντας πως αυτή σχετίζεται με τη δυνατότητα επανένταξης στην κοινωνία και η επανένταξη έχει σχέση με το πώς διαβίωσε ένας κρατούμενος στη φυλακή. «Η βελτίωση των συνθηκών, που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια, είναι εκείνη που έφερε αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με αναμφισβήτητα στοιχεία της αστυνομίας, παρά την προπαγάνδα, η οποία εισφέρει στοιχεία αβάσιμα διότι λίγοι είναι αυτοί -από όσους αναφέρονται- που εξήλθαν από τη φυλακή λίγους μήνες νωρίτερα και στις περισσότερες περιπτώσεις η έξοδος έχει γίνει ούτως η άλλως στον χρόνο που ούτως ή άλλως θα λάβαινε χώρα, ενώ τα ποσοστά είναι μειωμένα» τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

    Ο κ. Παρασκευόπουλος εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της επαιτείας, υποστηρίζοντας πως αυτή η πράξη δεν θέτει σε κίνδυνο και δεν προσβάλλει κανέναν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρατείνεται ξανά ο «νόμος Παρασκευόπουλου» – Ελάχιστες αλλαγές παρά τον σάλο των αντιδράσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τώρα το κατάλαβε: Ο νόμος για τις αποφυλακίσεις χρειάζεται αλλαγές, παραδέχεται ο Ν. Παρασκευόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ