• Πολιτική

    Π. Κουρουμπλής: Συκοφάντες, ζητήστε μου συγγνώμη!

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής


    Οργισμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής για τις εις βάρος του αναφορές από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κάλεσε να του ζητήσει συγγνώμη.

    Αναφέροντας πρωτοβουλίες που έλαβε ως υπουργός Υγείας για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών από τις φαρμακοβιομηχανίες, όταν ήταν υπουργός Υγείας, προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες που του προσάπτει η αντιπολίτευση.

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι το «κατηγορητήριο» στηρίζεται σε ανώνυμη καταγγελία,  ο συντάκτης της οποίας δεν γνώριζε καν πως το 2016 δεν ήταν υπουργός, ενώ σημείωσε πως η καθυστέρηση στην έκδοση δελτίου τιμών στα φάρμακα καθυστέρησε 20 μέρες λόγω διαφορών με τη τρόικα.

    Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε πως επί ημερών του οι φαρμακευτικές απέδωσαν στα ασφαλιστικά ταμεία το χονδρεμπορικό κέρδος για να προσθέσει «επειδή είμαι τίμιος και παλικάρι το ίδιο προσπάθησε να κάνει και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης όμως οι επόμενοι επανέφεραν το προηγούμενο καθεστώς».

    Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι στοχοποιείται διαρκώς από την ΝΔ και την ΔΗΣΥ γιατί – όπως είπε – έχει ειδική σχέση με τα ευρύτερα στρώματα της κεντροαριστεράς.

    Απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ είπε «Κ. Μητσοτάκη εγώ δεν είμαι γιος πρωθυπουργού ούτε υπήρξα υιοθετημένος κανενός οικονομικού κύκλου! Εκεί που έμενα μένω αλλά κατάγομαι από ένα περίεργο κράμα Ποντίων και Ακαρνάνων. Θα προσέχετε πως θα χρησιμοποιείτε το όνομά μου! Αλλά το πρόσωπό μου είναι κρυστάλλινο!», είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Λοβέρδος: Ανήθικο το πεονέκτημα της κυβέρνησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρά Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Ως θρασύδειλοι αποφεύγετε την αναζήτηση της αλήθειας»



    ΣΧΟΛΙΑ