• Top Stories

    Π. Καμμένος: Να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών – Ο Ζάεφ την παραβιάζει

    • NewsRoom


    Την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ την παραβιάζει στις ομιλίες του εν όψει του δημοψηφίσματος της 3ης Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Ζάεφ παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πράγματα που δεν υπάρχουν, είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον Ζόραν Ζάεφ και του είπε ότι παραβιάζει τη συμφωνία, ενώ ανάλογες, τόνισε, ήταν οι δηλώσεις και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Αν και εφόσον προχωρήσει το δημοψήφισμα και κάνουν τις συνταγματικές αλλαγές, από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δει κατά πόσον αυτή είναι η συμφωνία που έχει μονογράψει ο υπουργός Εξωτερικών και αν ισχύει από την πλευρά των Σκοπιανών.

    «Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων» είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία.

    Την ίδια ώρα ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα κάνει τα πάντα, για να μην έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, συμπληρώνοντας πως εάν αυτό γίνει τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, όπως είπε ο κυβερνητικός εταίρος, «θα πρέπει να γίνουν διερευνητικές εντολές και να μπουν άλλοι ως εταίροι στην κυβέρνηση».

    «Εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει στη Βουλή αυτή τη συμφωνία. Που σημαίνει ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, όταν και εφόσον έρθει» διευκρίνισε. Πρόσθεσε θα αποσύρουμε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με κομματική πειθαρχία. «Αν υπάρχουν ένας δύο βουλευτές, να φύγουν από τους ΑΝΕΛ… καλό ταξίδι» κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζάεφ: Σαν πόνος στο στήθος η συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά ας μην χρονοτριβούμε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Δημοψήφισμα, μετάθεση της κύρωσης ή εκλογές, αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ